logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Niestabilna temperatura wody w kolumnie prysznicowej Grohe - porady i zakup nowego termostatu

Morwna 17 Gru 2022 18:35 1233 6
REKLAMA
  • #1 20339757
    Morwna
    Poziom 2  
    Witam, mam problem z termostatem kolumny prysznicowej Grohe ale nie pamietam modelu.
    Chodzi o to, że raz płynie ciepła woda, raz zimna, kiedy mam nastawione na ciepłą.
    Wyczytałam tutaj kiedyś, że wystarczy namoczyć termostat w odkamieniaczu ale nie pomogło. Czy ktoś może coś podpowiedzieć? Może podpowiedzieć gdzie kupić nowy termostat i nie płacić milionów??? Niestabilna temperatura wody w kolumnie prysznicowej Grohe - porady i zakup nowego termostatu Niestabilna temperatura wody w kolumnie prysznicowej Grohe - porady i zakup nowego termostatu Niestabilna temperatura wody w kolumnie prysznicowej Grohe - porady i zakup nowego termostatu Niestabilna temperatura wody w kolumnie prysznicowej Grohe - porady i zakup nowego termostatu Niestabilna temperatura wody w kolumnie prysznicowej Grohe - porady i zakup nowego termostatu Niestabilna temperatura wody w kolumnie prysznicowej Grohe - porady i zakup nowego termostatu
  • REKLAMA
  • #2 20339817
    misiek1111
    Poziom 37  
    Ocena: 1102
    Ja bym spróbował go rozebrać na części. Możliwe, że np. o-ring szwankuje, albo jest dużo kamienia.
    Jak nie chcesz się bawić, to najszybciej kupisz u producenta Hansgrohe (nie mylić z Grohe).
  • REKLAMA
  • #3 20339843
    Morwna
    Poziom 2  
    Ja go próbowałam rozkręcić, ale połowa jest z plastiku i nie bardzo chce puścić… oringi wszystkie Ok
  • REKLAMA
  • #4 20339862
    misiek1111
    Poziom 37  
    Pisałem o o-ringach wewnątrz tej głowicy. Skoro nie rozkręciłeś, to nie wiadomo w jakim są stanie.
  • REKLAMA
  • #5 20342600
    Morwna
    Poziom 2  
    Nie ma szans na rozkręcenie. Plastik się odkształca, chyba jest klejony. Moczenie w odkamieniaczu nic nie dało. Kupiłam nowy i czekam na przesyłkę. Mam nadzieję, że po wymianie wszystko zacznie działać :-)
  • Pomocny post
    #6 20342637
    misiek1111
    Poziom 37  
    Możliwe.
    Germańce celowo robią nierozbieralne konstrukcje, aby kupić nowe. Niestety, co raz częściej to standard.
  • #7 20470430
    Morwna
    Poziom 2  
    Niestety, moczenie w odkamieniaczu nie dało żadnych skutków i termostat został wymieniony na nowy. Problem rozwiązany :-)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z niestabilną temperaturą wody w termostacie kolumny prysznicowej Grohe, gdzie woda raz jest ciepła, a raz zimna. Próby naprawy poprzez moczenie termostatu w odkamieniaczu nie przyniosły efektów. Inni uczestnicy dyskusji sugerują rozebranie termostatu w celu sprawdzenia stanu o-ringów, jednak użytkownik napotkał trudności z demontażem z powodu plastikowej konstrukcji. Ostatecznie użytkownik zdecydował się na zakup nowego termostatu, co rozwiązało problem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA