Witam. Mam pytanie, bo nic nie znalazłem w sieci. Chodzi mi o takie urządzenie, moduł albo jakiś prosty schemat narysowany odręcznie, żebym mógł go zastosować u siebie w projekcie. Mam moduł, do którego jest podłączony akumulator modelarski 4S. Nie chcę za każdym razem go odłączać do ładowania, więc do płytki, do której jest on podłączony, mam dodatkowe przewody, do których podłączam ładowarkę. Po podłączeniu tej ładowarki chcę, aby moduł się automatycznie wyłączył, żeby ładowarka mogła w 100% ładować akumulator, a nie zasilać układ i ładować akumulator. Po odłączeniu ładowarki moduł by się sam włączył. Na płytce mam zamontowany duży przekaźnik, co włącza całe urządzenie, więc może ten przekaźnik jakoś wyłączać jakimś tranzystorem? Dodatkowo czym by taki przekaźnik 200 A zastąpić, bo zajmuje trochę dużo miejsca, a miejsce mam ograniczone? Da się jakoś kilka małych przekaźników połączyć razem? Albo tranzystory wykorzystać zamiast przekaźnika? Proszę o pomoc i jakiś prosty schemat połączenia tego wszystkiego na pająka.