logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka z WiFi i powiadomieniami o zakończeniu cyklu prania - rekomendacje i opinie

byCris 19 Lut 2023 12:59 555 4
REKLAMA
  • #1 20446635
    byCris
    Poziom 12  
    Ocena: 21
    Witam,
    Szukam pralki aby poprzez aplikacje WiFi powiadomiła o zakończeniu cyklu prania.
    jest sporo aplikacji na google play, lecz bez posiadania "fizycznie pralki" nie ma możliwości sprawdzenia tej funkcji.

Spotkał się ktoś z Was z czymś takim.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20446651
    Piotr2608

Poziom 41  
    Ocena: 4481
    I po co Ci to Wi-Fi? Moduł Wi-Fi to więcej problemów niż pożytku a jego awaria uśmierca pralkę (zmywarkę), cena wymiany
    samego modułu Wi-Fi zaczynają się od 450 zł.
    Zegarek jest najlepszą z opcji - kontrola czasu prania. Zainstaluj sobie minutnik - taniej i mniej kłopotów.
    Konto firmowe:
    ZimTech Piotr Zimny
    Przy Bażantarni 13/31A, Warszawa, 02-793 | Tel.: 666-XXX-XXX (Pokaż) | Strona WWW: https://zimtech.com.pl
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 20446681
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3794
    byCris napisał:
    ...lecz bez posiadania "fizycznie pralki" nie ma możliwości sprawdzenia tej funkcji.
    A po co chcesz używać takiej aplikacji skoro fizycznie nie posiadasz pralki? To chyba zrozumiałe, że soft przeznaczony jest raczej dla posiadaczy takich urządzeń? Na rynku jest sporo inteligentnych pralek, zwykle producenci dołączają także swoje oprogramowanie. Możesz sprawdzić kilka z nich:
    Candy RP 586BWMBC/1-S RapidO PRO
    Samsung WW80T504DAE EcoBubble AI Control
    LG F2WV7S8S1E
    Samsung WW70T552DAE AddWash AI Control
    LG F2WN4S7S1
    ... i wiele innych

Jeśli jednak chcesz ten system jedynie wypróbować, to warto szczególnie zainteresować się ofertą firmy Bosch. Znajdziesz tam sporo pralek, które można kontrolować poprzez WiFi. Zwróć jedynie uwagę, żeby miały oznaczenie Home Connect. Tu możesz poczytać o firmowej aplikacji, a także pobrać sobie wersję do testów, która działa bez konieczności posiadania pralki. Jak obiecuje firma: "Funkcja urządzenia demo w aplikacji Home Connect umożliwia odkrycie wszystkich możliwości inteligentnego urządzenia bez konieczności posiadania go. Po prostu pobierz aplikację i dodaj urządzenie demo z jednej z kategorii". Więcej informacji znajdziesz tu: https://www.home-connect.com/pl/pl/inteligent...738-11165566-2/Togglebox=11165738-11165566-3/
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #4 20446751
    byCris
    Poziom 12  
    Ocena: 21
    Dzięki za odpowiedzi,

sprawdzę aplikacje demo Bosch,

minutnik to też ciekawy pomysł, w końcu jest w każdym smartfonie

po co mi to: pralka jest w piwnicy a mieszkam na piętrze, stąd potrzeba informacji o zakończeniu prania
  • #5 20446849
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3794
    byCris napisał:
    po co mi to: pralka jest w piwnicy a mieszkam na piętrze, stąd potrzeba informacji o zakończeniu prania
    Zwykle program prania trwa określony i dość przewidywalny okres czasu. Można więc ze sporym prawdopodobieństwem ustawić sobie zwykły budzik, żeby wiedzieć kiedy zejść. A jak się kwadrans spóźnisz, to też się nic nie stanie. Jeśli WiFi ma służyć wyłącznie w tym celu to również zdecydowanie odradzam - to jedynie zwiększa stopień komplikacji układu, a więc także awarii i sprzyja generowaniu wysokich kosztów serwisu. No i wszelkie "inteligentne technologie" bardzo łatwo wykorzystać do zupełnie niepotrzebnej kontroli nieświadomych użytkowników sprzętu oraz realizowania planowego postarzania. Ot, wystarczy nieaktualne - według producenta - oprogramowanie, a pralka przestaje działać i... Czas kupić sobie nowy sprzęt ;-)
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA