Mam problem z autem. Nie odpala, rozrusznik kręci. Wcześniej nie było z autem problemów. Jednak ostatnio w zimne dni jak stał przez 2 dni to trzeba było podładować akumulator. Ostatnio po naładowaniu Aku już nie odpalił. Pierwsze co mi przyszło do głowy to rozrusznik bo jakieś dziwne dźwięki wydawał. Rozrusznik wymieniony na nowy, a problem dalej pozostał. Na komputerze nie ma błędów silnika, bo myślałem że to może czujnik wału, ale wyskoczyłby błąd po podłączeniu pod komputer. Odczyt z komputera wskazał mi tylko niesprawną sondę lambda (ale ona nie ma znaczenia podczas rozruchu) i błąd wskazujący na niskie napięcie. Podmienilem więc akumulator na nowy z drugiego auta, więc to nie akumulator. Klemy sprawdzone. Przewody wizualnie też i nie widać aby były w złym stanie. Bezpieczniki sprawdzone.
Ktoś ma jakiś pomysł co jeszcze mogę sprawdzić w domowych warunkach?
Może to jakieś problemy z masą skoro na kompie pokazuje problemy z napięciem? Orientuje się ktoś jak w Seacie idą przewody masowe? Może idzie jeszcze jakiś przewód od spodu auta? Z góry wszystko sprawdzone i przewody sprawne. Będę wdzięczny za podpowiedzi co mogę jeszcze sprawdzić.
Ktoś ma jakiś pomysł co jeszcze mogę sprawdzić w domowych warunkach?
Może to jakieś problemy z masą skoro na kompie pokazuje problemy z napięciem? Orientuje się ktoś jak w Seacie idą przewody masowe? Może idzie jeszcze jakiś przewód od spodu auta? Z góry wszystko sprawdzone i przewody sprawne. Będę wdzięczny za podpowiedzi co mogę jeszcze sprawdzić.