Witam
Proszę o pomoc/pomysł jak ustawić kamery z drabiny.
Dokładnie chodzi mi o zasilanie dla kamery + routera.
Monitoring bloku (120m) więc teren rozległy.
Rejestrator na 4 piętrze bez podłączenia do Internetu więc podgląd w chmurze nie wchodzi w grę.
Muszę podać zasilanie na pojedynczą kamerę i router wi-fi żeby móc na telefonie podejrzeć obraz.
Jestem do tego sam, więc chce mieć podgląd podczas montażu kamery - żeby ustawić pole widzenia bez schodzenia z drabiny.
pomysły mam następujące:
1. power bank (z funkcją boostera do akumulatora 7500mAh)+ przetwornica step up
2. bateria z wkrętarki (18V 2,5 Ah) + przetwornica step down
3. zakup małego akumulatora żelowego 12v
4. czekam na inną propozycję
W pierwszych dwóch przypadkach zakupić muszę tylko przetwornicę za parę zł
Zastanawia mnie tylko jak długo to pociągnie - czynie będę musiał przerywać pracy.
Trzecia opcja była by najlepsza jednak za to trzeba wykartkować parę banknotów, jest to ciężkie i nie mam zastosowania do niego w późniejszym czasie
Ps. Nie jest to zasilanie docelowe a tylko na czas montażu kamer- docelowo będzie zasilanie PoE
Proszę o pomoc/pomysł jak ustawić kamery z drabiny.
Dokładnie chodzi mi o zasilanie dla kamery + routera.
Monitoring bloku (120m) więc teren rozległy.
Rejestrator na 4 piętrze bez podłączenia do Internetu więc podgląd w chmurze nie wchodzi w grę.
Muszę podać zasilanie na pojedynczą kamerę i router wi-fi żeby móc na telefonie podejrzeć obraz.
Jestem do tego sam, więc chce mieć podgląd podczas montażu kamery - żeby ustawić pole widzenia bez schodzenia z drabiny.
pomysły mam następujące:
1. power bank (z funkcją boostera do akumulatora 7500mAh)+ przetwornica step up
2. bateria z wkrętarki (18V 2,5 Ah) + przetwornica step down
3. zakup małego akumulatora żelowego 12v
4. czekam na inną propozycję
W pierwszych dwóch przypadkach zakupić muszę tylko przetwornicę za parę zł
Zastanawia mnie tylko jak długo to pociągnie - czynie będę musiał przerywać pracy.
Trzecia opcja była by najlepsza jednak za to trzeba wykartkować parę banknotów, jest to ciężkie i nie mam zastosowania do niego w późniejszym czasie
Ps. Nie jest to zasilanie docelowe a tylko na czas montażu kamer- docelowo będzie zasilanie PoE