logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Brother HL-2035 - Brudne tło wydruków, jak na skanach; czyszczenie bębna, elektrody, szybki lasera

!~! 17 Mar 2023 19:02 915 10
REKLAMA
  • #1 20494597
    !~!
    Poziom 8  
    Tło na wydrukach wygląda jak na skanach. Toner trzyma się kartek.
    Wyczyściłem bęben, elektrodę i szybkę lasera. Na grzałce nie widać rozsypanego tonera.
    Bęben (chyba) oryginalny Brother. Resetowałem stan bębna, może mieć przebieg taki jak drukarka czyli 5000 wydruków.
    Toner zamiennik Black Point, nie znam przebiegu.
    W czym tkwi problem?

Brother HL-2035 - Brudne tło wydruków, jak na skanach; czyszczenie bębna, elektrody, szybki lasera Brother HL-2035 - Brudne tło wydruków, jak na skanach; czyszczenie bębna, elektrody, szybki lasera
  • REKLAMA
  • #2 20495224
    Janusz.P
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 224
    problem prawdopodobnie leży w kiepskiej jakości tonerze. Często się zdarza ten objaw jak stosujemy oryginalny bęben i alternatywny toner. Ja przyjąłem zasadę że w brodher stosuje zarówno bęben i toner alternatywny tego samego producenta i nie ma kłopotu z tłem.
  • REKLAMA
  • #3 20495727
    !~!
    Poziom 8  
    Czy końcówka tonera może dać taki objaw? Drukarkę mam od niedawna, ale kilkanaście kartek wydrukowała z dobrą jakością. Toner niby jest z dożywotnią gwarancją, mogę spróbować go zareklamować jeśli jest kiepskiej jakości (a nie zużył się).

Brother HL-2035 - Brudne tło wydruków, jak na skanach; czyszczenie bębna, elektrody, szybki lasera
  • #4 20495768
    slaslo
    Poziom 18  
    Ocena: 56
    Używam tych drukarek od dawna. Myślę, że wydrukowałem ponad 40 tysięcy stron i powiem, że to wg mnie kiepskiej jakości toner i bęben. Przerobiłem różne zamienniki i różnie bywało, teraz używam tylko od INKDIGO. Kup komplet i będziesz zadowolony.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 20499377
    !~!
    Poziom 8  
    Tak używałem czyścika. Przypuszczam że bęben nie był wymieniany 3 razy, tylko resetowany.
    Zdecydowałem że kupię zamiennik bębna firmy Lambda za 25 zł.
  • #7 20499391
    a_jablon
    Poziom 35  
    Ocena: 832
    Zakup OPC jest rozwiązaniem, ale przy zamienniku cudów się nie spodziewaj. Na DCP-7065dn zamiennik na dupleksie chodzi "tak sobie" - wyraźnie lepiej niż zmęczony życiem oryginał ale do rewelacji daleko.

Tak, wiem, oryginał to worek pieniędzy... 25zł to nie majątek.

Jakby co: potwierdzam: tonery INKDIGO są na prawdę WARTE UWAGI, o niebo lepsze od tych "niewiadomego pochodzenia".
  • #8 20499476
    slaslo
    Poziom 18  
    Ocena: 56
    Toner + kaseta z bębnem INKDIGO na Allegro 110zł, wydaje mi się, że warto się przekonać.
    Ja używam i nie żałuję.
    Brother HL-2035 - Brudne tło wydruków, jak na skanach; czyszczenie bębna, elektrody, szybki lasera
  • #9 20501739
    !~!
    Poziom 8  
    Z nowym bębnem jest tak samo (szare "brudne" tło). Wydruk strony 100% czarnej jak w załączniku. Czyli wina tonera?

• #11 20507230
    !~!
    Poziom 8  
    Przyczyną był toner. Z nowym drukuje idealnie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z brudnym tłem wydruków w drukarce Brother HL-2035, mimo czyszczenia bębna, elektrody i szybki lasera. Toner to zamiennik Black Point, a bęben jest oryginalny Brother. Użytkownicy sugerują, że problem może wynikać z niskiej jakości tonera, zwłaszcza gdy używa się oryginalnego bębna z zamiennikiem tonera. Wskazują na doświadczenia z różnymi zamiennikami, rekomendując tonery INKDIGO jako lepszą alternatywę. Po wymianie tonera na nowy, użytkownik zauważa poprawę jakości wydruków, co potwierdza, że pierwotny toner był przyczyną problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA