Cześć,
mam problem ze zmianą oprogramowania w sonoffie. Problem polega na tym, że uC nie wchodzi w tryb flashowania. Przełącznik działa pod kontrolą ESP8285. Łączę się płytką przez UART + VCC i GND, dzięki goldpinom, które dolutowałem do padów na PCB (zdjęcia poniżej).
Wykonuję standardową procedurę wejścia w tryb programowania (modyfikowałem wcześniej już kilka takich przełączników i wszczepiałem im własne oprogramowanie):
1) Wciskam przycisk na płytce i trzymam go.
2) Podłączam przejściówkę z podłączonym sonoffem do USB komputera.
3) Puszczam przycisk.
4) Uruchamiam FlashDownloadTool / Arduino IDE.
I niestety, nie jest w stanie się połączyć, by odczytać informacje o układzie / wgrać nowy firmware.
Czy ktoś z was spotkał się z podobnym problemem? Z góry dzięki za sugestie.
mam problem ze zmianą oprogramowania w sonoffie. Problem polega na tym, że uC nie wchodzi w tryb flashowania. Przełącznik działa pod kontrolą ESP8285. Łączę się płytką przez UART + VCC i GND, dzięki goldpinom, które dolutowałem do padów na PCB (zdjęcia poniżej).
Wykonuję standardową procedurę wejścia w tryb programowania (modyfikowałem wcześniej już kilka takich przełączników i wszczepiałem im własne oprogramowanie):
1) Wciskam przycisk na płytce i trzymam go.
2) Podłączam przejściówkę z podłączonym sonoffem do USB komputera.
3) Puszczam przycisk.
4) Uruchamiam FlashDownloadTool / Arduino IDE.
I niestety, nie jest w stanie się połączyć, by odczytać informacje o układzie / wgrać nowy firmware.
Czy ktoś z was spotkał się z podobnym problemem? Z góry dzięki za sugestie.