logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Łucznik 466N - Po próbie szycia twardych elementów przestała szyć

dantoma 17 Maj 2023 10:39 528 0
REKLAMA
  • #1 20583594
    dantoma
    Poziom 11  
    Ocena: 31
    Proszę tylko o wyrozumiałość i podanie linka z rysunkiem i strzałeczką odnośnie miejsca regulacji.
    W wyniku mojego błędu (próbie przyszycia do tkaniny rzepu z klejem) maszyna przestała szyć (nie przeciąga bębenka). Przed awarią słychać było takie tłuczenia - igła musiała przebić grubą i twardą warstwę plastiku z klejem. Dopiero gdy zobaczyłem, że nitka przy uchu igły jest oblepiona klejem - zrozumiałem swój błąd.
    Igła teraz tylko dziurkuje tkaniny, nici układają się za stopką równolegle bez wiązania. Zrobiłem:
    1. Wymiana stępionej igły
    2. Wyczyszczenie chwytacza i bębenka rozpuszczalnikiem acetonowym z kleju.
    Nic to nie dało, potrzebna jest regulacja- coś się przestawiło.
    Co ciekawe, to że po wyjęciu bębenka i obserwacji pracy chwytacza ten przy wolnym kręceniu kółkiem górną nitkę łapie i przerzuca za siebie. Wydaje się, że powinna szyć. A tak nie jest. Na zdjęciu ostatnim jest ustawienie w skrajnie dolnym połozeniu igły. W razie potrzeby mogę zrobić inne zdjęcie, w innym ujęciu. Tylko nie wiem w jakim.
    Prośba o wyrozumiałość i zdjęcia ze strzałką o miejscu regulacji.
    Ps. Druga maszyna z odzysku w domu jest niewiadomego mi oznaczenia (Łucznik to pewne). Wygląda podobnie jak 466N, ale jest uproszczona. Ma przycisk (zamiast dźwigni) do szycia w tył, nie ma przyszywania guzików (wyłączenia przesuwu). W tej maszynie jest zablokowana dźwignia do ząbków. Szyje tylko ściegiem prostym. Gdzie to można odblokować?
    Pozdrawiam.
    Załączniki:
    • Łucznik 466N - Po próbie szycia twardych elementów przestała szyć IMG_20230517_102507a.jpg (178.4 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Łucznik 466N - Po próbie szycia twardych elementów przestała szyć IMG_20230517_102332a.jpg (227.47 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Łucznik 466N - Po próbie szycia twardych elementów przestała szyć IMG_20230517_102322a.jpg (137.3 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
REKLAMA