logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Honda CR-V 2007 2.2 CTDI diesel traci moc, wymieniane podzespoły, brak błędów, max 3000 obr/min

xxyxx 22 Maj 2023 17:57 3978 3
REKLAMA
  • #1 20590516
    xxyxx
    Poziom 4  
    Ocena: 4
    Witam od jakiegoś czasu mam pewien problem, a mianowicie moja honda czasami traci moc. Nie zdarza się to bardzo często jednak przeszkadza w użytkowaniu pojazdu. Samochód wiele lat jeździł bez zarzutu a teraz nagle mu coś się stało. Wymieniany był katalizator, wtryski, oraz czyszczony był układ paliwowy wraz z filtrem oraz pompą paliwa. Dodam jeszcze ,że gdy auto traci moc wcale nie wkręca się na obroty, górna granica to 3 tysiące obrotów i osiągnięcie takiego wyniku zajmuje ok 10 sekund (na luzie) jednak na biegu auto ledwo jedzie a pod górkę to już wcale nie daje rady. Komputer nic nie pokazuje. Natomiast po "zresetowaniu auta" tzn odłączeniu akumulatora i podłączeniu auto magicznie odzyskuje swoją moc. Jeśli ktoś tak miał bądź wie jak to naprawić proszę o porady. Z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 20590797
    milejow

Poziom 43  
    Ocena: 5152
    A jakiż to komputer nic nie pokazuje mimo trybu awaryjnego silnika?
    Konto firmowe:
    Działalność własna
    Mętów 99, Lublin, 20-388
  • REKLAMA
  • #3 20590845
    automobilklub
    Poziom 17  
    Ocena: 176
    Miałem podobne objawy w swojej CRV-ce z 2010. Uszkodzony był czujnik temperatury płynu chłodzącego, który to przekłamywał w górę. Komputer odcinał moc myśląc, że silnik się przegrzewa. Wymiana płynu którą zrobiłem również pewnie też nie zaszkodziła...
  • #4 20594401
    xxyxx
    Poziom 4  
    Ocena: 4
    automobilklub napisał:
    Miałem podobne objawy w swojej CRV-ce z 2010. Uszkodzony był czujnik temperatury płynu chłodzącego, który to przekłamywał w górę. Komputer odcinał moc myśląc, że silnik się przegrzewa. Wymiana płynu którą zrobiłem również pewnie też nie zaszkodziła...

Dzięki za podsunięcie tej opcji, jednak mam parę pytań a mianowicie czy tobie też nie świecił się check engine komputer nic nie pokazywał oraz gdzie znajdę ten oto czujnik
REKLAMA