winotu2 napisał: walczę z nierówną pracą silnika ,powiem tak na obrotomierzu tego nie widać za to czuć że silnik trzęsie.
Jak na obrotomierzu nie widać to problem zapewne nie jest z obrotami, a z wypadającymi zapłonami - przyczyna zwykle jest w przewodach zapłonowych, fajkach lub cewkach zapłonowych (przebicie). Zwykle takie zjawisko nasila się w wilgotne dni, ustępuje gdy elementy układu zapłonowego się wysuszą po rozgrzaniu silnika.
winotu2 napisał: mam pytanie na dole kolektora jest jakaś wtyczka , tam też jest na silikon co to za wtyczka i czy można dokupić.
Trzeba pytać znawców renaultologii stosowanej albo poszukać w sieci. Może być czujnik temperatury dolotu, podciśnienia w kolektorze albo czujnik strzelania w dolot.
Nadużywanie silikonu sygnalizuje że warsztat w którym naprawiano ten bolid nie przodował w profesjonaliźmie...
winotu2 napisał: Chcę wymienić rozrząd ale nie wiem czy dawać taki samochód do mechanika ,bo jak żle ustawi to już w życiu nie zrobię tych obrotów
A jaki masz przebieg na obecnym rozrządzie?
winotu2 napisał: Gdzie szukać dalej czy sondy lambda mają wpływ na nierówną pracę silnika
A błędy ze sterownika silnika to próbował ktoś odczytać?