logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Router z anteną ZTE WF830 ODU-IDU 4G LTE Wi-Fi - jak podłączyć.

PRL 19 Cze 2023 08:46 4284 7
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 20622764
    sq3evp
    Poziom 39  
    Ocena: 898
    PRL napisał:

Wybór padł na ZTE WF830.

Ciekawy model - podpinam się z pytanie o ocenę

PRL napisał:

Pytanie dotyczy połączenia anteny z ruterem. Jak zarobić kabel, żeby antena miała zasilanie z rutera.

Z opisu na obudowie anten zasilanie jest POE.
    Tutaj masz opis, pomogło by coś z instrukcji router - może tam jest opis jak to ma być podłaczone?
    Choć myślę ze ten opis może być pomocny.
  • REKLAMA
  • #3 20622972
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5805
    Zestaw posiada standardowo kabel Ethernet 10m do połaczenia routera wewnętrznefo z ODU czyli anteną z zintegrowanym modemem LTE 6 KAT. Zasilanie poprzez port WAN POE w IDU czyli routerze wewnętrznym. Kupuje się zestaw z dostępem do konta smartadmin.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #4 20622986
    PRL
    Poziom 41  
    Ocena: 905
    Cytat:
    smartadmin

Co to takiego? To jakaś konkretna usługa konkretnego operatora?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #5 20623001
    matek451
    Poziom 43  
    Kupujesz WF830 i nie wiesz co to smartadmin, na temat tego zestawu napisAłem swego czasu wiele, konto smartadmin pozwala na dostęp do zaawansowanych funkcji sieciowych niz konto admin, min do wyboru pasm , nośnych i PCI. Dostęp do smartadmina był uzyskiwany przez kontakT z ZTE Polska na FB poprzez ępodanie im numeru seryjnego urzadzenia, w zamian otrzymywało się hasło do smartadmina. Od kwietnia 2022 nie ma juz tej mozliwości. Na Allegro WF830 pochodzą z PLAY i zwrotów klientów, Jeden sprzedawca pisze ze jest ci w stanie zapewnić hasło do smartadmin więc pytaj przy zakupie i niech ci od razu je udostępni przysyłając WF830.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #6 20623115
    PRL
    Poziom 41  
    Ocena: 905
    Cytat:
    Zestaw posiada standardowo kabel Ethernet 10m

Rozumiem, że jest tak samo zarobiony, jak do LAN. Ok.
    Czy te modemy mają simlocki?
    Co do zaawansowanej konfiguracji, to nie będzie takiej potrzeby.
    Sprzęt chcę zamontować szwagrowi w kamperze, a on nie będzie nic konfigurował, bo nie potrafi.
    Raz mu ustawię i niech se jeździ po Polsce.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • Pomocny post
    #7 20623189
    matek451
    Poziom 43  
    Nie mają simlocka,c kabel standardowe zarobienie z obydwu stron jako B. A co do konta smartadmin to lepiej mieć hasło do niego i skoro sprzedawca oferuje ze je poda to należy o nie zapytać. Tak na wszelki wypadek może się kiedyś przydać. Oczywiście na standardowym admin jak dla szwagra i ustawieniach automatycznych powinno być OK. U mnie wisiał 3 lata i działał z kartami wszystkich operatorów, teraz leży w pudle i czeka na swój czas. Za około 300 zł to dobra opcja CPE LTE z 2 CC CA.
    Pomogłem? Kup mi kawę.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik planuje zakup routera ZTE WF830 z anteną do kampera i pyta o sposób podłączenia anteny oraz zasilania. Odpowiedzi wskazują, że zestaw zawiera kabel Ethernet 10m do połączenia routera z anteną, a zasilanie odbywa się przez port WAN POE w routerze wewnętrznym. Użytkownicy podkreślają znaczenie konta smartadmin, które umożliwia dostęp do zaawansowanych funkcji, jednak dostęp do niego jest ograniczony. Router nie ma simlocka, a standardowe zarobienie kabla jest zalecane. Użytkownik planuje ustawić sprzęt raz i nie będzie go konfigurował w przyszłości.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA