altar3 napisał: @sosarek fakt nie powiedziałeś w prost że potrzebna chmura, ale sam się wkopałeś " Poczytaj ILE warunków musi być spełnionych w przypadku IP by działała choćby detekcja... a później bierz się za pisanie bzdur. " takim sformułowaniem insynuujesz, że albo jest potrzebna chmura o której tutaj cały czas dyskutujemy, albo sprzedawcą kłamie w opisie, bo Ty wiesz lepiej że kamera która on oferuje i informuje że posiada takie funkcje, w zeczywistosci nie ma prawa ich mieć. Bo jak twierdzisz potrzeba bardzo wielu warunków jakie musi spełnić kamera IP.
O żadnej chmurze w tym kontekście ANI SŁOWEM nie wspomniałem - chodziło o zdalny podgląd.
Co do mieszania systemów IP różnych producentów masz choćby ostatni temat
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3986405.html
altar3 napisał: To może poczytaj a się dowiesz że w ostatnich latach takie funkcje stały się tańsze i łatwiej dostępne, i to ty może idź z duchem czasu i rozwoju technologicznego.
Dobre sobie, jakbym nie robił tego na co dzień od ponad dwóch dekad...
altar3 napisał: Ja wiem że kamery takich producentów jak Hickvision, żeby posiadały takie funkcje muszą kosztować po 8 tysięcy albo więcej. Ale nie tylko Hick jest na rynku.
Guzik prawda bo są sporo tańsze...
altar3 napisał: A tak na marginesie to ty zaśmiecasz wątek mówieniem ile to warunków taką kamera musi spełnić żeby działała choćby detekcja.
Uczepiłeś się jednego nie mając pojęcia jak to działa...
altar3 napisał: Śmierdząca dupa mnie to obchodzi jako normalnego zjadacza chleba. Skoro te funkcje działają, znaczy to dla mnie tyle że ta kamera spełnia wszystkie takie warunki i działa. Więc daruj sobie takie wycieczki żebym sobie poczytał i nie pisał bzdur. Bo jak na razie to ty piszesz bzdury. Nie wiem, może chandlujesz właśnie takimi kamerami, i zależy Ci żeby tacy ludzie jak kolega szukający kamery nie patrzał nawet na aliexpres, tylko żeby pędzeił do ciebie po towar Bo ty masz najlepsze na rynku.
Dalej się pogrążasz - nie masz pojęcia o stosowanych technologiach ale starasz się być mądrzejszy.
altar3 napisał: Teraz tak sobie patrzę, I zaproponowałeś koledze kamerę właśnie że swojego sklepu.
Z żadnego mojego, to po prostu firma istniejąca na rynku od zawsze która zapewnia pełne wsparcie Klienta i serwis i nie zniknie z rynku za tydzień jak Pan Kaziu z Allegro.
altar3 napisał: Bo widzisz że to co ja zaproponowałem kosztuje tyle co ta twoja a ma nie porównywalnie leprze parametry i funkcje. Ta twoja kamera nawet z chmurą nie ma możliwości takich jak tamta z chin.
Tak? Ciekawe. I właśnie o ową chmurę się rozchodzi - chińczyk zamknie serwer za tydzień i nie ma nawet podglądu zdalnego - dlatego to pieniądze wyrzucone w błoto a Tobie brakuje rzeczowych argumentów, pomijam fakt że papier wszystko przyjmie jeśli chodzi o parametry... Choćby Zoom x60, za chwilę źe x15 i obrót 270 stopni, następnie że obrót 360 stopni i 36x Zoom...
No i jeszcze jedno czego nie bierzesz pod uwagę. Autor
@Botanick kupując ją przez sieć jeśli nie spełni jego oczekiwań ma 14 dni na zwrot, a u skośnego brata co???