logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja aplikacji HBO MAX na telewizorach Hisense - jak to zrobić?

jakubrafalskalski 14 Lip 2023 10:31 71055 15
REKLAMA
  • #1 20653853
    jakubrafalskalski
    Poziom 2  
    Ocena: 5
    Witam serdecznie. Jestem nowy na tym portalu dlatego z góry przepraszam za wszelkie błędy typu ponowne poruszenie tematu itp. Piszę aby pomóc małym siostrzenicom. Siostra zakupiła TV Hisense, jednak nie może na niej zainstalować aplikacji HBO MAX gdyż nie ma jej w pakiecie. Czy jest możliwość zainstalowania HBO MAX w telewizorach Hisense??? Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 20654054
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15532
    Rozumiemy że model tego telewizora jest tajemnicą?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 20654438
    Kubowy123
    Poziom 4  
    Ocena: 4
    Jak się nie uda zainstalować to odpal przeglądarke na telewizorze i z przeglądarki oglądaj
  • #4 20656975
    jakubrafalskalski
    Poziom 2  
    >>20654054
    sorry za opóźnienie ale weekend poza domem. Model TV to 43E7HQ
  • Pomocny post
    #5 20657485
    sosarek

Poziom 43  
    Telewizor z systemem producenta także nie zainstalujesz nic.
    Można uruchomić aplikację na telefonie i wyświetlać obraz na telewizorze bądź zakupić np.Chromecast.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #6 20658309
    jakubrafalskalski
    Poziom 2  
    Dzięki za radę. Powiedz mi czy wystarczy taki tani typu np. chromecast smart tv nc2-6a5kpl?
  • #7 20658454
    sosarek

Poziom 43  

Żadnego dziadostwa, bo za chwilę się to zemści.
    Jak już to:
    https://www.neonet.pl/pozostale/google-chromecast-4-0-google-tv-full-hd.html
    https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/b...warzacz-multimedialny-google-chromecast-4-0-1
    Można jeszcze spróbować wykorzystać jakiś stary telefon, na nim zainstalować aplikację i bezprzewodowo strumieniować ekran.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #8 20735155
    olek477
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    >>20654438
    Nie da się z przeglądarki

Dodano po 2 [minuty]:

>>20658454
    Aplikacja HBO z opcji telefonu nie ma możliwości przesłania obrazu na telewizor
  • #9 20735181
    clubber84
    Poziom 39  
    Ocena: 1749
    olek477 napisał:
    Aplikacja HBO z opcji telefonu nie ma możliwości przesłania obrazu na telewizor

Ale telefon ma możliwość - uruchamiasz udostępnianie ekranu, a dopiero potem uruchamiasz aplikację.

Ważna uwaga, zwłaszcza teraz, w dobie modemów z podwójnym rodzajem sieci 2,4GHz i 5GHz:
    Oba urządzenia muszą działać w tej samej sieci Wi-Fi.
  • #10 20735613
    olek477
    Poziom 2  
    Ta właśnie robię i nie ma opcji na telewizor

Dodano po 7 [minuty]:

To nie opcja udostępnianie tylko funkcją Smart view. Działa dzięki za pomoc
  • #11 20749125
    stojakzygmunt
    Poziom 2  
    Ocena: 7
    >>20735155
    Da się oglądać HBO MAX przez przeglądarkę w tv hisanse ,ja tak mam u siebie.
  • #12 20770573
    dawidwojciechowski68
    Poziom 1  
    Jak masz to zrobione mi nie obsługuje przeglądarki Mam oprogramowanie Vida ty również?
  • #13 20771540
    stojakzygmunt
    Poziom 2  
    Ocena: 7

Poczytaj instrukcje w telewizorze. Tam masz opisane.
    Lub naciśnij mikrofon i powiedz "włącz przeglądarkę", powinna się pojawić. U mnie zadziałało. Albo poszukaj w aplikacjach Przeglądarka i dodaj do głównego ekranu.
    Potem naciśnij i pojawi się strona przeglądarki. Ekran telewizora z aplikacjami takimi jak YouTube, Megogo, przeglądarka, App Store, Rakuten TV, Viaplay i TVP VOD.
    Telewizor z wyświetloną przeglądarką i zakładkami do HBO Max, Megogo, Google i Speedtest.
  • REKLAMA
  • #14 20816189
    djmaly17
    Poziom 19  
    Ocena: 27
    stojakzygmunt HBO Max działa normalnie, odtwarzasz filmy? Ja jakiś czas temu próbowałem i nie można było jakiś błąd zgłaszała przeglądarka, podobnie z playerem. Możesz sprawdzić czy u ciebie player działa?
    Mam taką i formacje w przeglądarce
    Instalacja aplikacji HBO MAX na telewizorach Hisense - jak to zrobić?20231115_1..313.jpg (1.13 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Taka wersję oprogramowanie
    Instalacja aplikacji HBO MAX na telewizorach Hisense - jak to zrobić?20231115_1..651.jpg (1.5 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Sprawdzi ktoś kto ma Vidaa OS?
  • #15 21118115
    CzaszekZ77
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam,

na jednymz forum trafiłem cośtakiego. Ludzie piszą żę się udało. ja spróbuję wieczorem.

You can download the HBO Max app from the on Hisense VIDAA TV from two different app stores. Both the methods are discussed below. Choose your convenient method.

VIDAA App Store:

1. On the home screen, choose Apps and click the My Apps tile.

2. Hit the Search icon and type HBO Max.

3. Pick the application from the search suggestions and tap Install to download the app.

VEWD App Store:

1. On the home screen, select the VEWD App Store.

2. Type and search for HBO Max on the app store.

3. Select the app from suggestions and hit Install to get the app.

After installation, launch the app and log in to your Max account to stream HBO Originals and Shows.
  • #16 21183374
    pawelbociek
    Poziom 1  
    Czy udało się?
    Ja nie mogę znaleźć tego app store

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownicy dyskutują na temat instalacji aplikacji HBO Max na telewizorach Hisense, zwłaszcza modelu 43E7HQ. Wskazują, że aplikacja nie jest dostępna w standardowym pakiecie, a telewizory Hisense z systemem VIDAA mogą nie obsługiwać instalacji aplikacji bezpośrednio. Proponowane rozwiązania obejmują korzystanie z przeglądarki internetowej na telewizorze, strumieniowanie obrazu z telefonu za pomocą funkcji Smart View lub zakup urządzenia Chromecast. Użytkownicy dzielą się również informacjami o dostępności HBO Max w sklepach aplikacji VIDAA i VEWD, sugerując, że można spróbować zainstalować aplikację z tych źródeł.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA