logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Audi A4 B5 1,6 ADP przerwany przewód od świateł?

WalecznyA4 04 Wrz 2023 19:34 342 4
REKLAMA
  • #1 20721342
    WalecznyA4
    Poziom 3  
    Ocena: 8
    Po wymianie żarówki świateł nadal nie działa sprawdziłem miernikiem i jest napięcie w kostce ale żarówka nie świeci
    Ręka trzymająca przewody i gniazdo elektryczne w samochodzie. Multimetr cyfrowy pokazujący napięcie 11.32 V

po podłączeniu bezpośrednio przy bezpieczniku żarówka świeci
    Zdjęcie przedstawia wnętrze samochodu z bezpiecznikami i podłączoną żarówką. Żarówka świecąca po podłączeniu bezpośrednio przy bezpieczniku w samochodzie.

Czy ktoś miał coś podobnego bądź orientuje się co może być przyczyną? czy przerwany przewód? tylko czemu jest napięcie w przewodzie? z tego co pamiętam to po włożeniu żarówki już napięcia nie było sprawdzając od dołu styki
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 20721382
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3408
    Wyrzuć miernik do tej naprawy. Sytuacja wygląda tak. Masz uszkodzoną wiązkę ale jest ona pewnie też w miejscu przerwy zaśniedziała dlatego miernik Cię oszuka. Szukaj przerwy bądź zaśniedziałych styków na kostkach.
  • REKLAMA
  • #4 20721555
    WalecznyA4
    Poziom 3  
    Dzięki za wskazówki, faktycznie okazało się, że kostka coś nie łączyła. Wyciągnąłem ją i docisnąłem, i działa.
    Zbliżenie na kostkę elektryczną w dłoni osoby. Zdjęcie przedstawia wnętrze maski samochodu z widocznym okablowaniem i miernikiem elektrycznym.
  • #5 21246428
    WalecznyA4
    Poziom 3  
    Wszystko działa do dziś, zamykam temat :) Jeszcze raz dziękuję za pomoc :)
REKLAMA