Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamJurP napisał:Z RG żółtozielony min. 16mm2 , a lepiej 25mm2 i złącze pomiarowe przy szpilce. Tak radzę.
napisał:slawko0805 napisał:Chciałbym to zrobić w ZP bo mam już podciągnięty kabel 5x10 do RG, ale skrzynki licznikowej jeszcze nie ma
A czyja własnością jest ZP ? Gdzie ma być ta skrzynka licznikowa ?
slawko0805 napisał:JurP napisał:Z RG żółtozielony min. 16mm2 , a lepiej 25mm2 i złącze pomiarowe przy szpilce. Tak radzę.
Nie mogę rozdzielić PEN w skrzynce licznikowej i podciągnąć PE do RG?
Dodano po 2 [minuty]:
napisał:slawko0805 napisał:Chciałbym to zrobić w ZP bo mam już podciągnięty kabel 5x10 do RG, ale skrzynki licznikowej jeszcze nie ma
Nie wiem czyją własnością będzie pewnie do licznika PGE a od licznika moją, przyłącze będzie napowietrzne, skrzynka będzie na zewnętrznej ścianie budynku
napisał:slawko0805 napisał:JurP napisał:Z RG żółtozielony min. 16mm2 , a lepiej 25mm2 i złącze pomiarowe przy szpilce. Tak radzę.
Dodano po 2 [minuty]:
Nie wiem czyją własnością będzie pewnie do licznika PGE a od licznika moją, przyłącze będzie napowietrzne, skrzynka będzie na zewnętrznej ścianie budynku
Wiec musisz dociągnąć dodatkowy minimum LgY 16 mm 2 do RG. Podział PEN zgodnie z wytycznymi budowy i projektowania sieci PGE ma być po stronie odbiorcy. No i oczywiście obowiązkowo pomiar Ru.
slawko0805 napisał:napisał:slawko0805 napisał:JurP napisał:Z RG żółtozielony min. 16mm2 , a lepiej 25mm2 i złącze pomiarowe przy szpilce. Tak radzę.
Dodano po 2 [minuty]:
Wiec musisz dociągnąć dodatkowy minimum LgY 16 mm 2 do RG. Podział PEN zgodnie z wytycznymi budowy i projektowania sieci PGE ma być po stronie odbiorcy. No i oczywiście obowiązkowo pomiar Ru.
Już mam podciągnięty 5x10 dlatego pytam czy można tak zrobić?
CYRUS2 napisał:slawko0805 napisał:Bzbura .
Czy w skrzynce licznikowej powieszonej na ścianie zewnętrznej na domie jednorodzinnym mogę wypuścić przewód PE do szpili uziemiającej, i tak uziemić rozdzielnicę w budynku?
slawko0805 napisał:Już mam podciągnięty 5x10 dlatego pytam czy można tak zrobić?
napisał:musisz dociągnąć dodatkowy minimum LgY 16 mm 2 do RG.
slawko0805 napisał:W warunkach przyłączeniowych jest podany TN-C
Mateusz_konstruktor napisał:slawko0805 napisał:W warunkach przyłączeniowych jest podany TN-C
Co jeszcze jest podane w tychże warunkach?
slawko0805 napisał:Jeśli chodzi o ten podział PEN w skrzynce licznikowej to nie mogę zrobić po prostu złącza które nie będzie zaplombowane i podzielę PEN na PE i N?
Cytat:To oficjalne zdanie operatora zacytowane z powyższego adresu, chyba wyczerpuje temat bezdyskusyjnie.Miejsce rozdziału przewodu PEN na PE i N należy lokalizować poza urządzeniami OSD w instalacji odbiorcy.
CYRUS2 napisał:Uziom podłącza się do GSU, nie do punktu podziału.
Do GSU także połączenia wyrównawcze główne.