Samsung A40. Nieprawidłowo działa przycisk power.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamstaś pytalski napisał:Telefon zamókł mojemu ojcu. Mówiłem mu, żeby go zasypać w ryżu na 24 godziny, żeby wyciągnąć wilgoć, ale on nie zrobił tego. Teraz ma problem z klawiszem power.Jeszcze raz poproszę, co się stało z telefonem?
seweryn1908 napisał:Mówiłem mu, żeby go zasypać w ryżu na 24 godziny, żeby wyciągnąć wilgoć, ale on nie zrobił tego.
staś pytalski napisał:telefon działa poprawnie tylko ten klawisz "żyje własnym życiem" naciskam chcąc wyłączyć ekran a tu nic a innym razem wystarczy tylko przecisnąć i włącza się ten ekran gdzie są opcje wyłącz zasilanie ,uruchom ponownie i połączenie alarmowe.Należałoby rozebrać telefon, możliwe, że przycisk od wilgoci robi zwarcie, może na płycie też jest wilgoć. Po kontakcie z cieczą warto rozebrać osuszyć. Jeżeli jeszcze jako tako działa można próbować zarchwizować dane.
seweryn1908 napisał:telefon działa poprawnie tylko ten klawisz "żyje własnym życiem"
blahfff napisał:seweryn1908 napisał:Telefon działa poprawnie, tylko ten klawisz "żyje własnym życiem".
Klawisze boczne znajdują się w ramce, na taśmie. Żeby się do nich dostać, trzeba telefon rozebrać. Jeśli ma to działać, to trzeba naprawić, bądź wymienić w zależności od uszkodzeń i tyle. Jest jakaś szansa, że to problem po stronie płyty, ale mniejsza. Samo się nie naprawi.
Jeśli nie masz sprzętu i doświadczenia, to oddaj do serwisu. W tym modelu klapka jest klejona, i co prawda nie schodzi ciężko, ale jeśli zrobi się to nieumiejętnie, to bardzo łatwo naderwać bądź urwać anteny, a potem będzie problem z zasięgiem.