logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 206 1,4 diesel: Nie działający licznik, mrugający stop, zapalone kontrolki po naprawie

winmap 27 Paź 2023 18:20 348 2
REKLAMA
  • #1 20788205
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 751
    Zakładałem temat wcześniej. Brat oddał tego staruszka do mechanika. Stał tam dwa miesiące. Sprawdzali od bezpieczników po wszystko. Auto odpaliło raz a potem np. cały dzień nie chciało. Szukali, szukali aż wziął inny elektryk. Wcześniej działał licznik. Teraz nie dość że nie działa to mruga stop i zapala się kilka kontrolek.. Naprawił uruchamianie. Działa już normalnie, za to rozłożył ręce co z tym licznikiem i kontrolkami. Powiedział że niby coś, abs było. Podłączał pod komputery dwa itd, kasowanie bledow itd.. nic. Brat mówił że system ten elektryk na nowo wgrał ale samochód niby go nie przyjmuje. Sterownik był wymieniany... Co to by mogło być? Ja się nie znam tak ale uczę się i trochę grzebać w autach. Chętnie posłucham co mógł spieprzyć ten elektryk naprawiając główny problem.
  • REKLAMA
  • #2 20788269
    carrot
    Moderator Samochody
    Ocena: 3585
    Bardzo ważne, jaki rok tego samochodu ?, czy tam już wszystko leci po can, czy jeszcze starszy, częściowo analogowy pojazd ?
  • #3 20788837
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 751
    Z tego co wiem to rocznik 2002
REKLAMA