Nie miałem dotychczas do czynienia z przewodami aluminiowymi i nie wiem jak to zrobić w sposób najlepszy, na forum znalazłem informacje że można przewody Al wpiąć bezpośrednio do wyłącznika nadprądowego, obawiam się jednak że po X latach przewód może ulec obluzowaniu w zacisku pod wpływem płynięcia. Jak połączyć kable z wyłącznikiem w najlepszy możliwy sposób?
Jeżeli są dedykowane końcówki/tulejki to chętnie zainwestuje w zaciskarkę, prosiłbym jednak o podanie konkretnych typów tulejek/końcówek, jest tego masa na rynku, nie wiem czy dana tulejka służy tylko do łączenia ze sobą przewodów AL-AL czy też może być użyta jako końcówka kablowa do wyłącznika. Czy taką końcówkę trzeba dodatkowo zabezpieczać pastą?
Jeżeli są dedykowane końcówki/tulejki to chętnie zainwestuje w zaciskarkę, prosiłbym jednak o podanie konkretnych typów tulejek/końcówek, jest tego masa na rynku, nie wiem czy dana tulejka służy tylko do łączenia ze sobą przewodów AL-AL czy też może być użyta jako końcówka kablowa do wyłącznika. Czy taką końcówkę trzeba dodatkowo zabezpieczać pastą?