logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterownik FAAC 452MPS Ruszają dwa skrzydła na raz przy programowaniu

sim9 21 Lis 2023 10:33 333 2
  • #1 20825841
    sim9
    Poziom 12  
    Ocena: 19
    Siemanko

Koledzy Sterownik FAAC 452MPS .. Przy próbie zaprogramowania czasów pracy ruszają oba skrzydła na raz.. Zawsze pomagała wymiana BTA-12 lub przekaźników.. a w dwóch sterownikach niestety nie pomaga.. Macie jakieś pomysły?

Z góry dziękuję za pomoc :)
    Załączniki:
    • Sterownik FAAC 452MPS Ruszają dwa skrzydła na raz przy programowaniu IMG_20231121_103109.jpg (2.97 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #2 20827034
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3636
    A przy normalnym otwieraniu i przy przestawieniu DS2/ 1 na ON też idą razem? Do próby ( jak i do ustawiania czasów) brama musi być zamknięta - czyli musisz dać jej się zamykać aż do wyłączenia siłowników niezależnie czy silowniki jadą czy już stoją na blokadzie (kilkanaście - kilkadziesiąt sekund buczenia w miejscu im nie zaszkodzi).
    A może zapuszczasz programowanie skrócone? (wtedy siłowniki idą razem)

Przy okazji - siłowniki 414 sprzed 10 lat i dzisiejsze właściwie się nie różnią więc przy sprawnej centrali muszą działać.

Ps. Po co na koniec każdego tematu wklejasz ten sam filmik - tutorial o 452?
  • #3 20828298
    sim9
    Poziom 12  
    Ocena: 19
    Co Was tak Wszystkich boli, że pod dwoma postami dodałem link do swoich filmów na YT???

Odpowiadając na Twoje pytanie.. Montuje i serwisuje te napędy od 20lat... I jak napisałem przy próbie programowanie ( nie ważne, czy normalny, czy zaawansowany ) oba skrzydła ruszają na raz.. Miałem podobne przypadki, ale po wymianie triaków było ok.. Może ktoś miał podobny przypadek i po za stwierdzeniem, że uszkodzony procek może coś jeszcze ;)

Pozdrawiam :)
REKLAMA