Bardzo proszę o pomoc.
Pod koniec października kupiłem 3 podgrzewacze przepływowe firmy STIEBEL ELTRON.
Jeden PEB18 18 kW do łazienki i ten pracuje prawidłowo.
I dwa małe EIL4 PLUS MINI pod dwa zlewy w dwóch kuchniach.
Dzisiaj podłączyłem jeden z tych małych ale niestety woda jest ledwo letnia.
Zasilanie elektryczne mam prawidłowe: jednofazowe 3x4mm².
Podłączenie wodne pod zlewem w wariancie ciśnieniowym czyli z dwoma wężykami.
Bateria zlewu jest nowa z dwoma wężykami - model Camargue Valencia.
Uruchomienie jak w instrukcji: wyłączone zasilanie, napełnienie, odpowietrzenie przez przepływ przez 60 sek, następnie załączenie zasilania
Ciśnienie wody jest bardzo dobre na wodzie zimnej (mocny strumień) choć po przepływomierzu już mocno niższe. Obojętnie czy z baterią czy bez. Nawet bez podłączonej baterii zlewowej (zrobiłem próbę)
Przy otwarciu wody ciepłej na baterii woda jest tylko ledwo letnia. Zdecydowanie daleko jej do ciepłej.
Zmniejszając przepływ na baterii temperatura rośnie ledwo zauważalnie (prawie nic) ale za chwilę leci już tylko zimna woda. Pewnie wyłącza grzałkę z powodu za małego przepływu.
Nie wiem co mam zrobić. Nie da się umyć tłustych rzeczy w zlewie przy tak chłodnej wodzie.
Proszę o pomoc.
Pod koniec października kupiłem 3 podgrzewacze przepływowe firmy STIEBEL ELTRON.
Jeden PEB18 18 kW do łazienki i ten pracuje prawidłowo.
I dwa małe EIL4 PLUS MINI pod dwa zlewy w dwóch kuchniach.
Dzisiaj podłączyłem jeden z tych małych ale niestety woda jest ledwo letnia.
Zasilanie elektryczne mam prawidłowe: jednofazowe 3x4mm².
Podłączenie wodne pod zlewem w wariancie ciśnieniowym czyli z dwoma wężykami.
Bateria zlewu jest nowa z dwoma wężykami - model Camargue Valencia.
Uruchomienie jak w instrukcji: wyłączone zasilanie, napełnienie, odpowietrzenie przez przepływ przez 60 sek, następnie załączenie zasilania
Ciśnienie wody jest bardzo dobre na wodzie zimnej (mocny strumień) choć po przepływomierzu już mocno niższe. Obojętnie czy z baterią czy bez. Nawet bez podłączonej baterii zlewowej (zrobiłem próbę)
Przy otwarciu wody ciepłej na baterii woda jest tylko ledwo letnia. Zdecydowanie daleko jej do ciepłej.
Zmniejszając przepływ na baterii temperatura rośnie ledwo zauważalnie (prawie nic) ale za chwilę leci już tylko zimna woda. Pewnie wyłącza grzałkę z powodu za małego przepływu.
Nie wiem co mam zrobić. Nie da się umyć tłustych rzeczy w zlewie przy tak chłodnej wodzie.
Proszę o pomoc.