>>21292899
Niestety problem nadal występuje. Mój TV jest już po gwarancji. Pytałem w 2 serwisach i nie chcieli się podjąć naprawy. Jedynie co zasugerowali, żeby pomieszać w opcjach, co na trochę pomogło, ale czasem TV i tak się wyłącza. Pomogło zmniejszenie oświetlenia OLED i zmniejszenie jasności, ale niestety kosztem komfortu oglądania. Czeka mnie chyba wymiana na nowy model.
Pewnie w Pani przypadku TV pochodził w serwisie, błąd się nie pojawił, więc ciężko im stwierdzić usterkę. Jeżeli Pani ma TV na gwarancji, to proponuję zareklamować ponownie, wykorzystując moją podpowiedź poniżej.
Błąd jest powtarzalny w konkretnych momentach w oglądanym materiale i przy konkretnych ustawieniach. Zauważyłem, że TV w trakcie oglądania filmu z serwisu VOD wyłączał się w konkretnym miejscu w trakcie oglądania. Powtarzalność 100%. Przy zmniejszeniu jasności błędu w tym miejscu nie było. Przy powrocie do ustawień jasności błąd pojawiał się dokładnie w tym samym miejscu.
Proponuję zgrać jakiś dynamiczny materiał na pendrive, wyłapać, w którym momencie pojawia się błąd i TV razem z pendrive do serwisu. Proponuję ustawić jasność np. na 100 i napisać w zgłoszeniu serwisowym, na jakich ustawieniach wystąpił błąd.
Będę wdzięczny, jak odpisze Pani w tym wątku, co zrobił serwis, ewentualnie proszę ich dopytać, co wymienili, może powiedzą.