logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Braun Satin Hair 7 HD730 (typ 3549) suszarka do włosów uszkodzony silnik

jackfinch 25 Gru 2023 20:40 681 2
REKLAMA
  • #1 20876151
    jackfinch
    Poziom 19  
    Ocena: 42
    Witam

Kolega dał mi do sprawdzenia uszkodzoną suszarkę Braun. Po włączeniu załącza się tylko grzałka, wiatrak nie kręci. Po rozkręceniu suszarki i dostaniu się do sekcji silnika, miernikiem stwierdziłem że nie posiada żadnej rezystancji na zaciskach (przerwa w obwodzie). Po zdjęciu tylnej osłony gdzie znajdują się szczotki, okazało się że jedna ze szczotek została zmielona i tylko wystaje część uchwytu szczotki.

Załączam zdjęcie silnika i stan wizualny szczotek. I teraz moje prośba do kogoś kto ma do czynienia z takimi rzeczami. Po wpisaniu symbolu silnika, niestety wujek Google nie wiele wyświetla. Firma to prawdopodobnie Standard Motor, a oznaczenie to RP 395-ST/2060/DV SMDN155Z25. Szukając zamiennika znalazłem silniki, ale z oznaczeniem RS 395, ale nie znam parametrów oryginalnego silnika tzn.: ilość obrotów i napięcie zasilania. Jak ktoś może pomóc co z góry bardzo dziękuję i życzę zdrowych i spokojnych świąt.

Pozdrawiam
    Braun Satin Hair 7 HD730 (typ 3549) suszarka do włosów uszkodzony silnikbrushe..jpg (382.27 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. Braun Satin Hair 7 HD730 (typ 3549) suszarka do włosów uszkodzony silnikstandard ..or.jpg (144.06 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 20876239
    misiek1111
    Poziom 37  
    Ocena: 1081
    Jeżeli wygląda podobnie, jest duże prawdopodobieństwo, że przełożysz same szczotki do starego silnika.
    Ale w sumie ryzyk-fizyk.
REKLAMA