logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Cyfral Smart 5PG z Vektą - rozłącza po podniesieniu słuchawki

TL8 04 Sty 2024 15:23 564 7
REKLAMA
  • #1 20891203
    TL8
    Poziom 3  
    Witam
    Po zmianie domofonu, gdy ktoś dzwoni, słychać dzwonek, ale podniesienie słuchawki rozłącza wszystko. Mam 6-żyłową instalację. Centrala Vekta. Przewody podłączone wg instrukcji. Zaworki pozdejmowane. Co robić?

Wnętrze obudowy domofonu z podłączonymi przewodami. Zdjęcie wnętrza domofonu z widocznymi kolorowymi kablami oraz płytką z elektroniką.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20891228
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15475
    Wstaw zdjęcie kasety rozmównej bo ja tu widzę tylko unifony Cyfrala i Urmeta.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 20891368
    TL8
    Poziom 3  
    Przepraszam za literówkę centrala Vekta Zbliżenie na metalową obudowę aparatu VEKTA z widocznym logo i otworami wentylacyjnymi. Panel domofonu z klawiaturą numeryczną.

Dodano po 3 [godziny] 49 [minuty]:

Dodam , że aparat był na reklamacji u producenta i jest niby sprawny . Serwisanci ze spółdzielni mieszkaniowej mówili , że winne są prawdopodobnie te górne zworki których nie ma smart 5P . Mój smart 5PG.
  • Pomocny post
    #4 20891816
    Ircys
    Specjalista Domofony
    Ocena: 2069
    TL8 napisał:
    Serwisanci ze spółdzielni mieszkaniowej mówili , że winne są prawdopodobnie te górne zworki których nie ma smart 5P .

Mają racje - masz niewłaściwy unifon.
  • #5 20892184
    TL8
    Poziom 3  
    Czyli z płytką 5P będzie działać?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 20892311
    CYFRAL SP.J.

Poziom 11  
    Ocena: 40
    SMART-5PG z górną zworką założoną w pozycji 1-2, działa jak zwykły SMART-5P.
    SMART-5PG ma wewnętrzny generator. Niestety niezbyt udany. Dlatego instrukcję ma od zwykłego.
    Na zdjęciu SMART ma założoną zworkę ZW3. Powinna być zdjęta. Urmet podłączony jest 6-przwodowo. Ma przeciętą zworę z drutu.
    Ten dziwny objaw może świadczyć o złej współpracy z centralą. Do tej pory nie było tego typu przypadków.
    Pozdrawiam.
    Konto firmowe:
    CYFRAL Chabelska i Wspólnicy Sp.J.
    Konstantynowska 62/70, Zgierz, 95-100 | Tel.: 42 XXX-XX-XX (Pokaż) | Strona WWW: www.cyfral.pl
  • REKLAMA
  • #7 20892360
    TL8
    Poziom 3  
    Zworki 3 tylko na zdjęciu, bo robiłem próby. Pozostaje mi kupić coś innego . Dziękuję
  • #8 20936550
    TL8
    Poziom 3  
    Zamontowany inny unifon firmy Miwi-Urmet 1132 z regulgulatorem głośności .

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z domofonem Cyfral Smart 5PG, który rozłącza po podniesieniu słuchawki. Instalacja jest 6-żyłowa, a centrala to Vekta. Po podłączeniu unifonu, dzwonek działa, ale podniesienie słuchawki powoduje rozłączenie. Użytkownik potwierdza, że aparat był na reklamacji i jest sprawny, a serwisanci sugerują, że problem może wynikać z braku górnych zworków w modelu Smart 5PG. Inni uczestnicy dyskusji potwierdzają, że unifon jest niewłaściwy i sugerują, że zworka ZW3 powinna być zdjęta. Użytkownik ostatecznie decyduje się na zakup innego unifonu, Miwi-Urmet 1132, z regulatorem głośności.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA