logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Migotanie kursora i aplikacji na GTX 1060 3GB - kwestie ze sterownikami

albthas 24 Lut 2024 16:05 252 7
REKLAMA
  • #1 20976569
    albthas
    Poziom 3  
    Siema
    Posiadam karte graficzna gtx 1060 3GB i mam problem ze sterownikami to znaczy tak mysle ze ze sterownikami.
    Problem objawia sie migotaniem kursora i innych aplikacji
    Gdy aktualizuje sterowniki wybieram czysta instalacje i na chwile wszystko wraca do normy ale za 30 sekund znów ekran jest ciemniejszy i wszytko miga. Prosze szybko o pomoc.
    Mogę przeslac film
    Wiekszosc ustawien w monitorze jest tez poblokowana
    Menu ustawień monitora w trybie HDR z różnymi opcjami obrazu.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20976577
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15452
    Zacznij od podania pełnej konfiguracji komputera z uwzględnieniem marki i modelu zasilacza.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 20976610
    albthas
    Poziom 3  

Procesor to Intel Core i3 6100
    Zasilacz to Rebeltec Radon 450 W
    RAM Fury 4 GB
    I płyta główna MSI H110M Pro VD
    Dodam, że jak wyciągnę kartę, to jest normalnie
  • Pomocny post
    #4 20976629
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3512
    albthas napisał:
    Mogę przeslac film

Zamieść.
  • REKLAMA
  • #5 20977509
    albthas
    Poziom 3  
    Przy instalacji nowych sterownikow na chwile zaraz po usunieciu starych sterownikow jest normqlnie i w monitorze sie odblokowuja ustawienia ale zaraz po tym jest czarny ekran i znowu jest miganie kursora i instalatora sterownikow
    Przy tym poscie wyslalem film ale sie chyba nie wyslal

Tez tak zauwazylem ze problem sie pojawil okolo wtedy gdy zainstalowalem nfs heat
    I czesto w grach pojawia mi sie taki blad dx dxg_device_removed
    I tez dxg_device_reset
  • Pomocny post
    #6 20977620
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3512
    To wygląda na uszkodzoną kartę graficzną.

Dla pewności wykonałbym czystą instalację systemu, najnowsze sterowniki do tego modelu karty i sprawdzić zachowanie komputera.
  • #7 20977714
    albthas
    Poziom 3  
    Dobra dzk a mam takie pytanie czy da sie puscic obraz z karty do integry i integry na monitor
    Widzialrm jak zmaslo kiedys tak robil
  • REKLAMA
  • #8 20992997
    albthas
    Poziom 3  

Wstyd trochę, ale właśnie kupiłem drugi monitor i musiałem zmienić kabel, a okazało się, że winowajcą był kabel HDMI - zmieniłem na DP i wszystko śmiga pięknie :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z migotaniem kursora i aplikacji na karcie graficznej GTX 1060 3GB, co wydaje się być związane z problemami ze sterownikami. Po aktualizacji sterowników i przeprowadzeniu czystej instalacji, problem na chwilę ustępuje, ale szybko powraca, a dodatkowo pojawiają się błędy DXG. Użytkownik zauważa, że po wyjęciu karty graficznej problem znika. Inny uczestnik dyskusji sugeruje, że może to być uszkodzona karta graficzna i zaleca czystą instalację systemu oraz najnowsze sterowniki. Ostatecznie, użytkownik odkrywa, że problem był spowodowany uszkodzonym kablem HDMI, który został wymieniony na DisplayPort, co rozwiązało problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA