logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nieudane doładowanie licznika Energa - błędny kod po wymianie urządzenia

emiladomanska85 25 Lut 2024 10:51 4713 2
  • #1 20977602
    emiladomanska85
    Poziom 1  
    Witam. Wykupiłam prąd poprzez formularz Energa na ich stronie. Zakup opłacony, kod przyszedł. Natomiast problem tkwi w tym,że po wpisaniu tego kodu wyskakuje,że kod jest zły. Czy to może zależeć od tego,że licznik prądu był wymieniony na nowy? Nadmienię,że wynajmuję mieszkanie od osoby prywatnej. Gdzie szukać pomocy . Bo jednak są to moje pieniądze,które wydałam i nie mam z tego nic. Energa infolinia jest niedostępna w weekend,także nie mam jak nawet się z nimi skontaktować. Może ktoś coś wie i może mi pomóc. Dziękuję.
  • #2 20977607
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15551
    Zacznij od podania modelu licznika.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 20977646
    zbich70
    Poziom 43  
    Ocena: 6689
    emiladomanska85 napisał:
    Czy to może zależeć od tego,że licznik prądu był wymieniony na nowy?
    Raczej nie. Obecnie monterzy mają terminale on-line i wszystkie zmiany aktualizowane są na bieżąco.
    Aczkolwiek jakiś chochlik zawsze mógł się wkraść.
    emiladomanska85 napisał:
    Energa infolinia jest niedostępna w weekend,także nie mam jak nawet się z nimi skontaktować.
    Pogotowie energetyczne (tel. 991) jest czynne 24 godziny, 7 dni w tygodniu, możesz tam spróbować.
    Choć to nie jest sprawa stricte dla pogotowia, to jednak licznik jest własnością dostawcy i takie zgłoszenie powinno zostać przyjęte.
    Swego czasu (bodajże w jakieś święta lub długi weekend) miałem taką akcję - licznik przedpłatowy nie chciał przyjąć kodu - wezwany zespół pogotowia energetycznego w jego miejsce tymczasowo założył "zwykły" licznik, kilka dni później dział TOK wszystko "wyprostował", żadne PLN ani kWh nie przepadły, konieczna była tylko jakaś groszowa dopłata za okres tych kilku dni, kiedy pomiar był zwykły a nie przedpłatowy.
REKLAMA