Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamLukaszKielbowicz napisał:Jeśli zastosujemy diody UF600, to maksymalny prąd wyniesie 6A. Napięcie wyjściowe mojego modułu zależy od różnicy temperatur między anodami i katodami.
LukaszKielbowicz napisał:No dobra, a teraz realne pomiary i ich wyniki.Wymyśliłem moduł, który generuje napięcie po przyłożeniu różnicy temperatur, podobnie do modułu Peltiera, tylko mój moduł działa na prądzie głównym diody, a moduł Peltiera działa na prądzie wstecznym diody.
LukaszKielbowicz napisał:Nic królu złoty nie wymyśliłeś. Pomyliłeś zjawisko Peltiera, ze zjawiskiem Seebecka. Obydwa dobrze opisane już chyba 100 lat temu. Termopara, mówi Tobie coś ten termin?Wymyśliłem moduł, który generuje napięcie po przyłożeniu różnicy temperatur, podobnie do modułu Peltiera, tylko mój moduł działa na prądzie głównym diody, a moduł Peltiera działa na prądzie wstecznym diody
kjoxa napisał:O generator termoelektryczny. A raczej o niezrozumienie zasady jego działania.A tak na poważnie to o co chodzi?