logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Rejestrator hikvision DS7616NI-K2 - wejścia i wyjścia alarmowe

AdamDnB 01 Mar 2024 19:01 996 4
  • #1 20986020
    AdamDnB
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Potrzebuję pomocy dotyczącej wejść i wyjść alarmowych w moim rejestratorze NVR HIKVISION DS-7616NI-K2.
    Firmware - V4.74.200, Build 230522
    Jakieś 2 lata temu, przy kombinowaniu i próbie wyzwolenia wyjścia alarmowego (zwarcie styku) utworzyłem zarówno nowe wejście alarmowe jak i nowe wyjście.

Utworzone wejście nosi nazwę 192.168.2.206:10080<-1
    Utworzone wyjście nosi nazwę 192.168.2.206:10080->1

Poznawałem wówczas ten rejestrator i zwyczajnie bawiłem się opcjami.
    Teraz mam kłopot, bo nie pamiętam w jaki sposób utworzyłem powyższe.
    Nie potrafię usunąć obydwóch.
    Próbowałem z poziomu rejestratora, z poziomu www jak i z poziomu iVMS 4200.
    Wszędzie mogę jedynie wybrać że słownika wejście lub wyjście, ale w żaden sposób nie idzie ich usunąć, czy edytować.
    Zastanawiałem się, czy może ówczesne oprogramowanie mi na to pozwoliło, ale są to jedynie moje domysły.
    Macie jakiś pomysł, jak je usunąć z rejestratora?
    Wydaje mi się, że szukałem wszędzie, gdzie tylko możliwe.
    Proszę o pomoc.
    Ekran konfiguracji wejść alarmowych NVR HIKVISION Zrzut ekranu ustawień alarmowych rejestratora NVR HIKVISION Ekran menu konfiguracji NVR HIKVISION z alarmami Zrzut ekranu konfiguracji wyjścia alarmowego w rejestratorze Hikvision.
  • #2 20989057
    Alpha
    Poziom 26  
    Ocena: 459
    W czystych, nowych rejestratorach te wpisy również się znajdują - nie można ich skasować, czy utworzyć nowych. Można jedynie je aktywować / deaktywować . Na czym właściwie polega Twój problem?
  • #3 20989149
    AdamDnB
    Poziom 11  

Alpha napisał:
    W czystych, nowych rejestratorach te wpisy również się znajdują - nie można ich skasować, czy utworzyć nowych. Można jedynie je aktywować / deaktywować

Mój problem polega na tym, że mam utworzone wejście i wyjście alarmowe, które sam utworzyłem.
    Nazwy niechcianych przytoczyłem w poście wyżej.
    Nie wydaje mi się, żeby rejestrator miał utworzone wejście, czy wyjście alarmowe, które w nazwie ma adres IP jednej z kamer mojego systemu.
    W rejestratorze fizycznie istnieje z tyłu tylko jedno wyjście alarmowe.
    To o nazwie "192.168.2.206:10080->1" utworzyłem w jakiś sposób sam i nie pamiętam jak.
    Taka sama sytuacja dotyczy jednego z wyjść.
    Są tam zbędne i nigdy nie udało mi się spowodować, aby jakkolwiek zadziałały.
    Nie umiem teraz ich usunąć i to jest cały kłopot.
  • #4 20989167
    dawidedziu
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 641
    AdamDnB napisał:
    Wydaje mi się, że szukałem wszędzie, gdzie tylko możliwe

Przywróć ustawienia fabryczne😂
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 21610908
    AdamDnB
    Poziom 11  
    Pogodziłem się z tym, że tak już musi być.
    Jak przyjdzie mi kiedyś do głowy wymiana rejestratora lub zadzieje się cokolwiek innego, co zmusi mnie do resetu, wówczas przywrócę ustawienia fabryczne i zobaczymy.
    Jak na razie będę z tym żył...
REKLAMA