logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Pioneer XHM82 - częściowy brak dźwięku - szukam dobrego doktora :)

grzesiox29 03 Mar 2024 23:41 360 4
REKLAMA
  • #1 20989218
    grzesiox29
    Poziom 4  

Sprzęt przed zimą działał normalnie - stał cały sezon w altanie - po podłączeniu go do prądu odtwarzacz CD odtwarza dźwięk, natomiast radio internetowe i port USB już nie - słychać delikatne szumy jak się podgłośni sprzęt. Podłączałem kilka pendrive'ów - na jednym odtwarzał piosenki, ale dźwięk był nieco zniekształcony... Na wyświetlaczu pokazuje, że piosenka gra (odliczają się sekundy - ale na głośnikach już nie)... Szukam kogoś, kto byłby w miarę rozsądnych kosztach naprawił...
  • REKLAMA
  • #2 20989324
    viayner
    Poziom 43  
    Ocena: 2009
    Witam,
    grzesiox29 napisał:
    Sprzęt przed zimą działał normalnie - stał cały sezon w altanie...

gratuluję!, to nie jest sprzęt do użytku na zewnątrz, na pewno miałeś kondensację wilgoci w środku i zapewne jest postępująca korozja, nie jest jasne czy "sezon" u ciebie też oznacza zimę (choć pozna jesień) bo to ewidentny "gwoźdz do trumny".
    W zależności od jej postępu i miejsca być może sprzęt jest już nie naprawialny w rozsądnych kosztach, bez rozebrania i diagnostyki się nie obejdzie.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 20989587
    grzesiox29
    Poziom 4  
    mam altanę na podwórku w której w ciepłe dni i wieczory włączam muzę , zeby coś "brzęczało" / domek jest nieogrzewany - ale szczelny / zamykany i ocieplony wełną mineralną - tylko dlaczego działa cd ? ... nie za bardzo znam się na elektronice i chciałbym aby ktoś kompetentny zerknął do tego sprzętu ...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 20990061
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15448
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 20990779
    grzesiox29
    Poziom 4  

Zleciłem usługę naprawy przez internet / Pakuję i wysyłam sprzęt ...
REKLAMA