logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Hikvision DS-KIS703-P/KIT-D2-PL703 - migający obraz z kamery

Zukes 13 Mar 2024 07:45 1335 5
  • #1 21002146
    Zukes
    Poziom 10  
    Ocena: 64
    Zamontowałem tak z miesiąc temu nowy wideodomofon Hikvision DS-KIS703-P/KIT-D2-PL703.
    Działał.
    Nie byłem w stanie włączyć przekierowania na telefon po 10 sek. zawsze musiał odczekać 30 sek (w opcjach zaznaczyłem nawet 1s - nie działa). Ale z tym się daje żyć.
    Wygaszający się ekran w trakcie rozmowy z bramą, bo minęło 30 sek, też nie jest argumentem za tym domofonem. Ale z tym daje się żyć.
    Raz zrestartował mi się gdy otwierałem bramę. Nie wiedziałem czy brama otwarta czy nie. Nie wiem jak inne wideodomofony ale tego drugi raz bym nie założył.

Dziś doszła usterka z mrugającym obrazem z kamery z domofonu. Obraz czarno - biały i ściemniający się i rozjaśniający. Zrestartowałem urządzenie pomogło.

Reklamować?
  • #2 21003052
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15525
    Zukes napisał:
    Raz zrestartował mi się gdy otwierałem bramę. Nie wiedziałem czy brama otwarta czy nie.

Co ma do tego wideodomofon?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 21003544
    Zukes
    Poziom 10  
    Bo miga obraz z kamery domofonu.
    Czy z doświadczenia forumowiczów wynika że:
    1. To feler tego modelu - wymagany reset co jakiś czas?
    2. Czy jest możliwa jakaś inna przyczyna?

Bo nie przekazuje połączenia z bramofonu
    1. Czy to wina tego modelu czy chmury hikVision?
  • #4 21003569
    rokbok
    Poziom 40  
    Ocena: 1033
    Zukes napisał:
    Wygaszający się ekran w trakcie rozmowy z bramą, bo minęło 30 sek, też nie jest argumentem za tym domofonem.

Nie ma w opcjach możliwości wydłużenia tego czasu?

Po za tym zachowanie tego wideodomofonu jest dalekie od normalnej pracy tego typu urządzeń.

To nie zarzut, ale ludzie myślą że jak kupią Hikvision, Dahua, albo jakąś inną znaną markę to będzie ok.
    Niestety prawda jest inna, te czasy minęły, swego czasu założyłem tu temat z prośbą o pinię na temat pewnego urządzenia/wideodomofonu, zero odzewu.
    Więc go kupiłem i zainstalowałem żeby sam sobie odpowiedzieć na swój post ;), skusił mnie ogrom jego możliwości i bardzo przystępna cena, działa u mnie dwa miesiące bez zająknięcia.

Może trochę nie na temat, ale może warto rozpaczyć inne opcje, w domyśle marki, zwłaszcza że i tak wszystko jest robione w państwie środka :).
  • #5 21113492
    Zukes
    Poziom 10  
    Powiem tak. KIS 703 który mi się trafił to zabawka. Wiesza się, resetuje to się nie nadaje do codziennego użytku
  • #6 21113493
    Zukes
    Poziom 10  
    NIe polecam KIS703-P/KIT-D2-PL703.
    Kupcie coś innego. Ten KIS dobrze działa na papierze
REKLAMA