Cześć, chciałem podzielić się moim tutorialem, jak sflashować javascript:void(0);.
Kupiłem go w Amazon Germany pod następującym linkiem:
https://www.amazon.de/dp/B09M3MR51K?ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details&th=1
Trzeba zachować ostrożność, ponieważ istnieją dwa produkty tego samego producenta, które wyglądają niemal identycznie.
Moją wtyczkę można otworzyć za pomocą śrubokręta, jak pokazano na zdjęciach, w żeńskiej części wtyczki. W drugiej wersji można otworzyć tylko męską część wtyczki.
Aby otworzyć wtyczkę użyj 2 płaskich śrubokrętów i wciśnij je we wtyczkę tak jak pokazano na rysunku.
Następnie podważ wnętrze na zewnątrz za pomocą śrubokręta. Ta metoda pozostawi ślady na wtyczce, ale to tylko obudowa.
Można je wygładzić także papierem ściernym.
1. Połącz jak na obrazku
2. Zaktualizuj konfigurację oprogramowania flashera, wprowadzając nazwę wtyczki i hasło oraz
SSID Twojej Wi-Fi oraz brokera MQTT, którego chcesz używać
3. Naciśnij na oprogramowaniu „Wykonaj kopię zapasową i flashuj”, pozostaw poniższe okno dialogowe puste
A. Poprosi o CEN → Tutaj odłącz 3V3 od flashera UART od
Flasher, ale tylko przez mikrosekundę, w momencie, gdy zapalą się diody LED na flasherze
miga ponownie, podłącz 3v3 z powrotem do flashera.
4. Zdobądź MID
A. CRC, kasowanie i pisanie powinno teraz nastąpić bez żadnych problemów.
5. Po zapisaniu oprogramowania sprzętowego zrestartuj sflashowane urządzenie, podłączając do niego VCC
GND (naciśnij przełącznik jak pokazano na schemacie)
6. Sflashuj konfigurację obk,
A. Tutaj ponownie poprosi Cię o ponowne uruchomienie CEN, wykonaj te same kroki, co powyżej.
7. Włącz i ponownie włącz urządzenie za pomocą przełącznika (pokazane na schemacie). Dioda LED
wtyczki powinny teraz być jasnoniebieskie i zacząć migać. Możesz więc to skonfigurować i poczekać, aż wszystko będzie gotowe
połączone z Wi-Fi.
8. Uzyskaj adres IP z routera i uzyskaj dostęp do wtyczki.
9. Mając watomierz w ręku, ustaw obliczenia mocy.
10. Zintegruj urządzenie z asystentem domowym za pomocą automatycznego wykrywania (zalecane) lub
ręcznie skopiuj i wklej wszystkie informacje do pliku konfiguracyjnego