logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Włącznik WiFi TUYA Smart Home POLUX - pulsowanie lampy LED po podłączeniu kondensatora

grzegorzu78 02 Cze 2024 19:21 1152 2
REKLAMA
  • #1 21104713
    grzegorzu78
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Zakupiłem włącznik podwójny WiFi TUYA Smart Home Biały POLUX - zakupiony w sklepie LeroyMerlin. Włącznik posiada w zestawie kondensator, który podłączyłem zgodnie ze schematem. Kondensator DGCX MPX 2.2 uF K xX2 275/300/310V 40/110/56/B. W mieszkaniu mam lampę sufitową - plafon Led. Po podłączeniu wszystkiego i zapaleniu włącznika powoduje pulsowanie włączonej lampy. Przy podłączeniu zwykłej żarówki i podpięciu kondensatora wszystko działa poprawnie - nie występuje pulsowanie światła.

Proszę o informację czy należy zakupić jakiś większy kondensator lub zastosować coś - tylko co.

Dodam jeszcze informację, że po wypięciu kondensatora z układu przy wyłączonej lampie diody led migają - dlatego musi być wpięty kondensator.
  • REKLAMA
  • #3 21104733
    grzegorzu78
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Podłączyłem zgodnie ze schematem w załączniku. Na próbę dodałem drugi taki sam kondensator to pulsowanie mam wrażenie ze jest mniejsze ale nadal występuje.
    Załączniki:
    • Włącznik WiFi TUYA Smart Home POLUX - pulsowanie lampy LED po podłączeniu kondensatora 20240602_193204.jpg (235.83 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA