logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Peugeot 307 1.6 16V Nie mogę dopisać kluczyka po wyzerowaniu BSI

pbhaczyk 06 Cze 2024 21:16 495 7
REKLAMA
  • #1 21110034
    pbhaczyk
    Poziom 4  
    Ocena: 13

Na wstępie witam wszystkich serdecznie. Proszę o pomoc tak jak w temacie. W czasie postoju rozładował się akumulator i przy próbie odpalenia wyzerował się BSI. W BSI był brak nr VIN, nie działały szyby itd. Za pomocą PP2000 wszystko udało się zakodować poza kluczykiem. Nie posiadam do tego samochodu PIN CODE, natomiast z ECU udało mi się zgrać wsad EEPROM, który jest w załączniku. Jeżeli jest ktoś, kto na podstawie tego EEPROMa mógłby mi sprawdzić PIN CODE, czy dobrze odczytałem, byłbym wdzięczny. Mi się zdaje, że z odczytu wychodzi, że jest to 686V, ale mogę się mylić. Poza tym mam jeszcze pytanie. Przy próbie dopisania kluczyka wyskakuje mi komunikat "BSI PUSTE, WYKONAĆ WCZYTYWANIE BSI". I teraz moje pytanie: czy potrzebuję nowy transponder do kluczyka w takiej sytuacji, jak wyzerowało BSI, czy może być stary, oraz czy BSI musi być zrobiony na VIRGIN?
    Załączniki:
    • Peugeot 307 eeprom.EPR.7z (823 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Peugeot 307 eeprom.7z (256.22 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21110079
    olo-eu

Poziom 26  
    Ocena: 160
    Bsi na virgin i przez pp całą procedura uczenia, Vin dam telekodowanie pin I klucze.
    Konto firmowe:
    OL-NET Olgierd Wiemann
    Kasprowicza 1/51, Iława, 14-200 | Tel.: +48 XXXXXXXXX (Pokaż)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 21110260
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3412
    Musisz zapisać pin w bsi dopiero klucze.
  • #5 21110296
    pbhaczyk
    Poziom 4  

Dziękuję za odpowiedzi. Jeżeli chodzi o transporter z kluczyka to może zostać stary czy muszę zakupić nowy?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 21110298
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3412
    Zostaje stary.
  • #7 21110325
    pbhaczyk
    Poziom 4  

Dzięki piotrekwoj1. A możesz mi jeszcze powiedzieć czy PIN jest ok na podstawie wyciągniętego wsadu EEPROM z ECU.
  • #8 21124190
    pbhaczyk
    Poziom 4  
    Temat uważam za zamknięty. Tak jak koledzy pisali BSI na VIRGIN, następnie PP2000 dopisanie nowego BSI, CAR PASS wyciągnięty z wsadu pamięci EEPROM z ECU i Peugeot śmiga. Dziękuję wszystkim za pomoc. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z dopisaniem kluczyka do Peugeota 307 1.6 16V po wyzerowaniu BSI spowodowanym rozładowaniem akumulatora. Po użyciu PP2000 udało się zakodować większość funkcji, ale nie kluczyk, ponieważ brakowało PIN CODE. Użytkownik zgrał wsad EEPROM z ECU i prosił o pomoc w odczytaniu PIN CODE. Odpowiedzi sugerowały, aby BSI było ustawione na VIRGIN, a kluczyk mógł używać starego transpondera. Po wykonaniu wszystkich kroków, w tym dopisania nowego BSI i wyciągnięcia CAR PASS z EEPROM, samochód został uruchomiony.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA