logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Astra G 1.6 101KM - Dym spod maski po manewrowaniu z przyczepką, spalone sprzęgło?

franczesko5521 12 Cze 2024 00:32 333 2
REKLAMA
  • #1 21115947
    franczesko5521
    Poziom 3  

Posiadam Opla Astrę G 1.6 101 KM benzyna. Dzisiaj podczepiłem przyczepkę z wiertnicą, dość ciężki sprzęt i przez kilka minut próbowałem na ogrodzie manewrować, żeby ustawić wiertnicę w odpowiednim miejscu. Dość ciasny i kręty przejazd, do tego nierówny teren, wertepy przełożyły się na to, że dość długo męczyłem się z wjazdem tyłem i niestety musiałem trochę palić silnik, bo nie dawałem sobie rady. Po kilku minutach poczułem mega smród spalenizny, jakby plastików. Podniósłem maskę i z silnika wydobywał się z jednego z otworów dość gęsty dym. Miałem wrażenie, że zaraz silnik się zapali, na szczęście po kilkunastu minutach przestało się dymić. Ktoś wie, co się spaliło? Przesyłam zdjęcia miejsca, z którego wydobywał się ów dym. Ogólnie po godzinie, po odłączeniu przyczepki, autem normalnie dało się odjechać. Czy to było spalone sprzęgło? Zbliżenia na część komory silnika Opla Astry, wskazujące miejsce pojawienia się dymu.
  • REKLAMA
  • #2 21115959
    Krzysztof Kamienski
    Poziom 43  
    Ocena: 5142
    franczesko5521 napisał:
    Czy to było spalone sprzegło?

Dobry jestes, Franiu. Pewnie tak, bo cóż by innego. Teraz działa normalnie ? Tylko czekać, jak w trasie nadpalone okładziny sprzęgła się rozpadną i będziesz twardo lawetował do domciu.
  • #3 21115962
    franczesko5521
    Poziom 3  
    >>21115959
    Czy normalnie działa, nie wiem, ja tylko odjechałem autem z ogrodu. Upaliłem sprzęgło, trudno, nikt za mnie by tam nie wjechał, teren jest trudny, innym sposobem nie dałbym rady. Nie popełnia błędów ten, kto nic nie robi
REKLAMA