Dzień dobry posiadam halogeny zamontowane w łazience tak jak na zdjęciu plus podłączony wentylator łazienkowy. Instalacja nowa w 2023 roku gruntowny remont domu. Prawy dolny halogen zakreślony w kółku czerwonym od dłuższego czasu mi się bardzo często wypala. Na początku tzn. w 2023 roku były zamontowane zwykłe oprawki halogenowe tak jak w całym domu i co jakiś czas co miesiąc lub częściej ta jedna żarówka się wypalała i dwa razy wypaliła się obok niej lewy dolny halogen. Halogen żarzył się i nawet po wyłączeniu świecił się słabo i w końcu całkowicie gasł. Sądziłem, że to może para wodna (wanna znajduje się bezpośrednio pod nim) podczas kąpieli się wytrąca i kumuluje się w tym miejscu i to ona powoduje problemy z halogenem. Zacząłem od wymiany wszystkich przyłączeniowych gniazd opraw ceramicznych i nic dalej to samo. W maju tego roku postanowiłem wymienić oprawy na IP44 i po dwóch tygodniach znowu ten sam problem żarówka się wypaliła. Zauważyłem natomiast, że czasami jak był włączony wentylator to wszystkie halogeny delikatnie mrugały, ale to rzadko się zdarza. Poniżej na zdjęciu nr 3 zamieściłem podłączenie tego wypalającego się halogenu. Proszę o podpowiedź w tej sprawie będę wdzięczny.