Witam, kolega ma problem z TV samsung ue40h6200aw, zaczęły się na początku fioletowe plamy + zaciemnienie, a później już praktycznie nic nie widać, tylko na środku coś, nie miałem tego TV w rękach bo mieszka daleko i zapytał czy go mu naprawię, dla mnie to wygląda na podświetlenie, widziałem w necie, że podświetlenie potrafi zmienić kolor, moje doświadczenie z ledami było, takie, że albo wcale nie było obrazu, albo pojawił się i znikał.
Pisze tutaj, z prośbą żeby ktoś kto ma większe doświadczenie mi podpowiedział, czy to ledy. Bo jak coś poważnego typu matryca to bez sensu ma mi wieźć ten TV.
Znalazłem ledy właśnie do tego TV i ktoś wstawił zdjęcie i też kolor był inny przed wymianą. Z góry dziękuję za podpowiedź.
Pisze tutaj, z prośbą żeby ktoś kto ma większe doświadczenie mi podpowiedział, czy to ledy. Bo jak coś poważnego typu matryca to bez sensu ma mi wieźć ten TV.
Znalazłem ledy właśnie do tego TV i ktoś wstawił zdjęcie i też kolor był inny przed wymianą. Z góry dziękuję za podpowiedź.