Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamjerzy_d napisał:wymiana kompletna podświetlenia na nowy a nie używany...
Macosmail napisał:Tutaj zdania są podzielone. W menu regulujesz tylko współczynnikiem PWM. Jeżeli ustawisz na 50% to przez załóżmy 10ms dalej płynie 700mA, a następne 10ms przerwy (zerowy prąd). Teoretycznie średni prąd wychodzi 350mA, ale weź pod uwagę niską częstotliwość PWM rzędu 100-200Hz stosowaną w TV. Wg. mnie takie włączanie i wyłączanie pełnego prądu jest większym szokiem dla LEDa niż zasilenie go stałym 350mA. Ale to jest tylko moje zdanie.
Macosmail napisał:Mam na myśli ingerencję w układ zasilania aby uzyskać zmniejszenie prądu LED.
Robot17 napisał:także z tym oszczędzaniem to chyba nie najlepszy traf......
Robot17 napisał:Darek dzięki,dzięki,a co do postu 1-wszego jak myślisz od czego byś zaczął..
Robot17 napisał:Darek no dzięki tylko najpierw muszę trochę się dowiedzieć jak bezbłędnie rozebrać matrycę żeby czegoś nie spierdzielic....
Robot17 napisał:dzięki tylko najpierw muszę trochę się dowiedzieć jak bezbłędnie rozebrać matrycę żeby czegoś nie spierdzielic....
Darek.S napisał:Zdobywanie doświadczenia wiąże się niestety z pewnymi stratami...