logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Bosch SMV50E10EU17 - pobiera wodę, wypuszcza i wyrzuca błąd, dziwny dźwięk

ireeeek 12 Lip 2024 18:44 432 7
REKLAMA
  • #1 21152235
    ireeeek
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    Cześć!
    Problem ze zmywarką Bosch SMV50E10EU/17
    Zaczyna pobierać wodę, jednak po chwili ją wypuszcza i wyrzuca błąd. Proszę posłuchać dziwnego dźwięku na początku filmu, czy to pompa?

• REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21152706
    Piotr2608

Poziom 41  
    Ocena: 4479
    Zastanawia mnie jedno - kiedy ludzie zaczną wykonywać pomiary elementów wykonawczych, zamiast przyglądać
    się zmywarką, pralką... kręcąc filmiki i dobijając jeszcze bardziej sprzęt.
    Jak coś przestaje działać, to nie korzysta się z urządzenia, tylko przystępuję do naprawy aby zminimalizować
    skutki awarii.
    Jest stuk - trzeba sprawdzić skąd dobiega, posprawdzać elementy w okolicy i tyle.
    Konto firmowe:
    ZimTech Piotr Zimny
    Przy Bażantarni 13/31A, Warszawa, 02-793 | Tel.: 666-XXX-XXX (Pokaż) | Strona WWW: https://zimtech.com.pl
  • REKLAMA
  • #4 21153400
    ireeeek
    Poziom 6  
    >>21152706
    Piotr, nie jestem specjalistą w tym temacie, a jedynego w mojej okolicy specjalistę z dojazdem do klienta czekam już dwa miesiące. Jak mam pokazać, opisać dziwny dźwięk, skoro można to nagrać? Nagrywam, niemniej tego za złe.
  • #5 21153699
    Piotr2608

Poziom 41  
    Ocena: 4479
    Nie mam za złe.
    Z odgłosami jak z wodą w jednym miejscu przecieka a w zupełnie innym kapie.
    Nie każdy dźwięk jest w jakimś sensie na tyle charakterystyczny, aby palcem móc wskazać co to za element.
    Konto firmowe:
    ZimTech Piotr Zimny
    Przy Bażantarni 13/31A, Warszawa, 02-793 | Tel.: 666-XXX-XXX (Pokaż) | Strona WWW: https://zimtech.com.pl
  • #6 21157600
    ireeeek
    Poziom 6  
    Jest diagnoza, zatarte łożyska na pompie myjącej, czy ktoś przerabiał regenerację pompy w sensie wymianę łożysk - zestaw naprawczy czy nie bawić się w to i wymienić pompę, a może zmywarkę :)
  • REKLAMA
  • #8 21177809
    ireeeek
    Poziom 6  
    Nie cieszę się na zaś, ale pierwszy cykl idzie ładnie. Napiszę za kilka dni.

Wymieniłem te "łożyska", panewki, stare były naprawdę w stanie agonalnym.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem ze zmywarką Bosch SMV50E10EU/17, która pobiera wodę, a następnie ją wypuszcza, generując błąd oraz wydając dziwne dźwięki. W odpowiedziach sugerowane jest sprawdzenie pompy myjącej, a także diagnoza zatarcia łożysk na pompie. Użytkownik rozważa regenerację pompy poprzez wymianę łożysk lub ewentualną wymianę całej zmywarki. Po wymianie łożysk, użytkownik informuje, że pierwszy cykl działa poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA