Witajcie.
Walczę z jedną kamerą POE (HWI-B140H-M Hikvision Hiwatch).
Łączyłem skrętki za pomocą (
)
Możliwe, że tutaj się pomyliłem.
Chciałem się upewnić czy dobrze myślę, żeby kolory na dane i zasilanie zamienić w ten sposób?
1- Biało Niebieski
2 - Niebieski
3 - Biało Brązowy
4 - Pomarańczowy
5 - Biało Zielony
6 - Brąz
7 - Biało Pomarańczowy
8 - Zielony
Zastanawiam się ponieważ aktualnie na testerze mam taki wynik ( gdzie skrętka jest zaciśnięta w standardzie B).
2 - przerwa
6 - przerwa
Natomiast czy powinienem się jakoś tym przejąć, że najpierw pokazuje 8 a potem 7kę - czy to oznacza że na tej złączce pomyliłem kolory(niestety nie mam dostępu do tej złączki).
Załączam aktualny wynik - nic jeszcze nie zmieniałem w kolorach jest po jednej i drugiej strony zaciśnięty wg standardu B).
Z góry dziękuje za pomoc.
Walczę z jedną kamerą POE (HWI-B140H-M Hikvision Hiwatch).
Łączyłem skrętki za pomocą (
Możliwe, że tutaj się pomyliłem.
Chciałem się upewnić czy dobrze myślę, żeby kolory na dane i zasilanie zamienić w ten sposób?
1- Biało Niebieski
2 - Niebieski
3 - Biało Brązowy
4 - Pomarańczowy
5 - Biało Zielony
6 - Brąz
7 - Biało Pomarańczowy
8 - Zielony
Zastanawiam się ponieważ aktualnie na testerze mam taki wynik ( gdzie skrętka jest zaciśnięta w standardzie B).
2 - przerwa
6 - przerwa
Natomiast czy powinienem się jakoś tym przejąć, że najpierw pokazuje 8 a potem 7kę - czy to oznacza że na tej złączce pomyliłem kolory(niestety nie mam dostępu do tej złączki).
Załączam aktualny wynik - nic jeszcze nie zmieniałem w kolorach jest po jednej i drugiej strony zaciśnięty wg standardu B).
Z góry dziękuje za pomoc.