logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przerobić wiązkę pod nowy kontroler wentylatorów w Mercedesie Vito W639?

lechcichon 22 Lip 2024 23:44 219 1
REKLAMA
  • #1 21164324
    lechcichon
    Poziom 2  
    Cześć, mam problem po wymianie kontrolera wentylatorów klimatyzacji w mercedesie Vito w639 z 2010 r. Stary kontroler był zawilgocony i się uszkodził, wentylatory chodziły non stop nawet bez kluczyka. Niestety cała awaria dzieje się, kiedy jestem za granicą. Zamówiłem nowy kontroler bezpośrednio w Mercedesie, okazało się, że część nie jest już produkowana, ale jest nowsza część, która "pasuje". Los chciał, że serwis nie zauważył, że część pasuje, ale trzeba wymienić również okablowanie. Skończyło się na tym, że dotarł do mnie sam kontroler, który nie uruchamia wentylatorów, pasuje do wiązki, ale ma dwa styki mniej. W nowym okablowaniu inaczej podłączone są dwa przewody, czy ktoś ma schemat, lub wie jak przerobić wiązkę, bo nie dam rady jej tutaj dostarczyć, a Mercedes na Sycylii potrzebuje 10 dni na sprowadzenie nowej. Stary kontroler miał symbol A 003 542 19 19, nowy, który dostałem to A 906 545 13 01. Potrzebne jest nowe okablowanie o numerze A639 440 6651. Dorzucam zdjęcie starego kontrolera z zaznaczeniem styków, których nie ma w nowym kontrolerze i screen jak wygląda nowy kontroler. Mylące o tyle, że nowy kontroler pasuje w styki starej wiązki, ale ma o dwa styki mniej, więc nie działa.
    Zbliżenie na wnętrze złącza starego kontrolera wentylatorów klimatyzacji.
    Zdjęcie starego kontrolera wentylatorów klimatyzacji z zaznaczonymi brakującymi stykami.
  • REKLAMA
  • #2 21169909
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 43  
    Ocena: 6380
    Ale w czym problem, kup używany taki sam jak masz i tyle w temacie.
REKLAMA