Potrzebuję pomocy w zdiagnozowaniu problemu, przy włączaniu komputera wentylatory są na maksymalnych obrotach, a OpenHardware Monitor wykazuje, że procesor na wszystkich rdzeniach osiąga temperaturę 100 stopni C. Podobnie informuje BIOS, zaczynając od 80 stopni. Pasta została wymieniona kilka dni przed wystąpieniem usterki, wszystko działało bez problemów, obroty wentylatorów były niskie, a temperatura oscylowała w okolicach 30 stopni. Dosłownie z dnia na dzień coś się zepsuło. Dodatkowo mogę dodać, że komputer był przewożony w dwa miejsca i nie wiem, czy może bateria z płyty głównej się gdzieś przesunęła, czy źle podłączyłem kartę. Proszę o pomoc, ponieważ nie stać mnie na nową płytę z procesorem, pamięcią RAM i zasilaczem. Jeśli istnieje coś, co mogę zrobić samodzielnie, bez większych uszkodzeń, oraz bez ryzyka utraty danych lub konieczności reinstalacji BIOS-u, byłbym wdzięczny. Nie ma problemu z funkcjonowaniem, przeglądarka i inne aplikacje, nawet te bardziej wymagające, działają normalnie.
Dodam jeszcze że obudowa, szkło czy tylna płyta gdzie procesor jest najbliżej jest kompletnie zimna
Dodam jeszcze że obudowa, szkło czy tylna płyta gdzie procesor jest najbliżej jest kompletnie zimna