logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amputowano mu nogę... nasz były moderator GSM arti123 potrzebuje Twojej pomocy

gulson 10 Sie 2024 10:34 1545 6
REKLAMA
  • #1 21186174
    gulson
    Administrator Systemowy
    Ocena: 6146
    Nasz były moderator GSM arti123 potrzebuje pomocy, aby mógł ponownie stanąć na nogi i wyjść na spacer z wnukiem. Arti123 był jednym z moderatorów dawnej sekcji GSM, za czasów admina FranekDolas, bardzo wyrozumiały, uśmiechnięty, nigdy nie powodował konfliktów, zawsze można było się z nim porozumieć.

Sam się dowiedziałem o zbiórce i sam zaproponowałem promocję i założenie tego tematu.
    Arti123 ze względu na swoją skromność w ogóle tego nie planował i nie chciał powiązań z forum, ale finalnie zgodził się, abym temat umieścił publicznie. Musiał odrzucić wstyd i pokazać się, bo wie, że samemu sobie nie poradzi.

Arti123 - Artur - potrzebuje Twojej pomocy! Naprawdę ciężko jest zebrać cokolwiek, w obecnych czasach, starszemu elektronikowi, schorowanemu mężczyźnie. Pokażmy, że jest inaczej!

Szczegóły zbiórki:
    https://www.siepomaga.pl/artur-nawrocki
  • REKLAMA
  • #2 21190865
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Pojęcia nie miałem, że Artur ma takie problemy. Rozmawialiśmy ostatnio kilka miesięcy temu 😢
  • REKLAMA
  • #3 21191540
    arti123
    Ocena: 96
    Sylwku...nie chciałem się wypowiadać, myślałem że się uda nogę uratować. najpierw jeden palec, potem drugi itd... no i poszło :( . Dwa lata temu byłem respirowany ( oddech siadł do ok 50 % . Już krzyżyk na mnie stawiali, ale nie poddawałem się i wyszedłem z tego. Potem nauka ponownego chodzenia itd, itd... Dziękuję wszystkim którzy mnie wspierają.
  • REKLAMA
  • #4 21210005
    Vogelek23
    Poziom 34  
    Ocena: 84
    Witajcie. Pytanie do kol. arti123: czy mogę udostępnić informację o zbiórce na moim forum (Elvikom.pl)? Chciałbym wypromować ten temat i mam na to ciekawy pomysł. Otóż promocja polegać będzie na tym, że każdy użytkownik, dokonując wpłaty dowolnej kwoty na tę zbiórkę, otrzyma 20% tej kwoty w punktach (do dowolnego wykorzystania). Chciałbym Ciebie zatem prosić o zgodę na takie rozwiązanie, życząc Ci jednocześnie jak najszybszego spełnienia marzeń, wytrwałości w dążeniu do założonych sobie celów, a także dużo zdrowia.

Pytanie dodatkowe do Kamila: czy rozważyłbyś podobne rozwiązanie tu, na Elektrodzie? Zapewne przelicznik punktowy byłby nieco inny, ale najbardziej chodzi o to, aby informacja o zbiórce miała jak największy zasięg i odzew - a to, jak myślę, przełoży się wprost na bardziej efektywną pomoc dla kol. Artura. Dziękuję.
  • REKLAMA
  • #5 21210182
    gulson
    Administrator Systemowy
    Ocena: 6146
    Vogelek23 napisał:
    Pytanie dodatkowe do Kamila: czy rozważyłbyś podobne rozwiązanie tu, na Elektrodzie?

Obawiam się, że to, co możesz zrobić na małym forum, nie jest możliwe w większych korporacjach z przyczyn prawnych i księgowych. Mianowicie wtedy mogą przyjąć tutaj punkty wartość materialną, konkretnie przeliczane na ekwiwalent waluty, może się należeć podatek. U Ciebie łatwiej jest to liczone, jako 1:1, ale niejako dokonując w ten sposób "sprzedaży" punktów ("otrzyma 20% tej kwoty w punktach"), nie wiem czy nie powinieneś tego wykazać i dokonać zapłaty VAT i dochodowego, pomimo, że środków nie otrzymałeś ani nie pozostały Ci do dyspozycji. W końcu te 20% punktów użytkownik mógł i miał prawo kupić normalnie, za co odprowadzone zostałyby stosowne daniny. Użytkownik "kupił" punkty jednak przez siepomaga, za co nie odprowadzono danin. Taki przekaz punktów za darowizny, najlepiej jakby się odbywał między użytkownikami nie będących przedstawicielami forum, czyli osobami prywatnymi. Dlatego też punktów nie można tutaj kupić, bo jest z tym sporo problemów i całe szczęście, nie da się jednoznacznie zamienić punktów elektrodowych na PLN. Pomysł fajny, ale nie należy zapominać, gdzie żyjemy i jak ogromne są potrzeby budżetowe. Skupiam się na promocji tematu, chociaż i tutaj powstają wątpliwości dotyczące świadczenia bezpłatnego, ale z racji charytatywności świadczenia oraz ogromnej trudności w wycenie tego świadczenia bezpłatnego, liczę na łagodne potraktowanie przy ewentualnej kontroli.

Tutaj jest prowadzony równolegle drugi temat:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic4069841.html
  • #6 21210712
    arti123
    Ocena: 96
    Każda forma pomocy jest dla mnie ważna, więc dlaczego miałbym się nie zgodzić. Dziękuję za każdą pomoc.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Arti123, były moderator sekcji GSM, potrzebuje wsparcia finansowego po amputacji nogi, aby móc wrócić do aktywności i spędzać czas z wnukiem. Użytkownicy forum wyrażają zaniepokojenie jego stanem zdrowia i oferują pomoc, w tym propozycje promocji zbiórki na platformie siepomaga.pl. Inicjatywy obejmują udostępnianie informacji o zbiórce na innych forach oraz pomysły na zachęcanie do wpłat poprzez system punktowy. Arti123, mimo swojej skromności, zgodził się na publiczne wsparcie, uznając, że samodzielnie nie poradzi sobie w tej sytuacji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA