Czy to jest standardem, że jak mam Windowsa 10 i chcę WiFi, to muszę się zalogować do Microsoftu?
Bo na to wykłada, że tak.
Póki się nie zaloguję do Microsoftu, to nie ma WiFi, tylko na kabel.
To może warto zacząć od wskazania posiadanego sprzętu i jego konfiguracji? Następnie warto dołączyć zrzuty ekranu lub zdjęcia z tym komunikatem systemowym i dokładnie opisać problemu. Bo odpowiadając wprost na tak postawione pytanie, rozwiązanie masz w drugim wpisie - do korzystania z WiFi nie jest wymagane logowanie do Microsoftu.
Karta sieciowa: Intel PRO/Wireless 3945ABG Network Connection
Aktualne !!!
Teraz odinstalowałem Intel PRO/Wireless 3945ABG Network Connection, samo się zainstalowało.
I jest teraz aktywny prawym dolnym rogu i jest włócznik, ale nadał nie chcę się włączyć.
I pisze
✨ W dyskusji poruszono kwestię logowania do konta Microsoft w systemie Windows 10 w kontekście korzystania z WiFi. Użytkownik zauważył, że nie może uzyskać dostępu do sieci WiFi bez zalogowania się, mimo że na innym laptopie widział wiele dostępnych sieci. Odpowiedzi wskazują, że logowanie do Microsoftu nie jest wymagane do korzystania z WiFi. Użytkownicy sugerują sprawdzenie ustawień karty sieciowej, zainstalowanie odpowiednich sterowników oraz testowanie połączenia w trybie awaryjnym. Użytkownik podał model laptopa HP Pavilion dv6500 oraz kartę sieciową Intel PRO/Wireless 3945ABG, która może być źródłem problemów z połączeniem. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.