Witam, próbuję podłączyć awaryjne zasilanie do centrali bramy dwuskrzydłowej Easyway 210. Kupiłem dwa akumulatory 12V i połączyłem je ze sobą (tak polecił producent) i podłączyłem pod styki AGECH2 (tak również polecił producent), które widać na schemacie, który dołączę w załączniku. Całość działała bez zrzutu, ale przy okazji montażu przycisku otwierającego furtkę dostrzegłem, że akumulatory są spuchnięte jak balony. Moim wnioskiem było to, że doszło do przeładowania akumulatorów. Kupiłem regulator ładowania akumulatora, ale nie mam pojęcia jak to podłączyć. Kombinowałem już na wszystkie strony, ale albo nie działa, albo słychać, jak w akumulatorach aż się gotuje, albo słychać gotowanie i wartość V na regulatorze wciąż rośnie mimo zadanej górnej granicy 23V, tak jakby regulator był w stanie odczytać napięcie akumulatora, ale do ładowania dochodziłoby nie przez regulator. Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłem, w załącznikach przesyłam schemat centrali, schemat awaryjnego zasilania centrali oraz regulator ładowania. Dziękuję i pozdrawiam.