logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bezpiecznik wyłączony, gniazdka w jednym pokoju nie działają, światło działa

puchy11 14 Wrz 2024 15:54 333 3
REKLAMA
  • #1 21226213
    puchy11
    Poziom 3  
    Cześć,

Być może ktoś pomoże mi ustalić potencjalną przyczynę problemu. Sytuacja jest następująca:
    Pojechałem na tygodniowy urlop, a kiedy wróciłem do mieszkania, nie działały wszystkie gniazdka, ale tylko w jednym pokoju (światło działało normalnie). Okazało się, że "wywaliło" jeden bezpiecznik w czasie mojej nieobecności. Zaznaczę, że wszystkie urządzenia elektryczne były odłączone od prądu w czasie tego tygodnia. Mieszkam w bloku z tzw. wielkiej płyty, jeśli ma to jakieś znaczenie. Niestety nie znam żadnych szczegółów dot. instalacji elektrycznej w mieszkaniu.
    Co mogło być potencjalną przyczyną zadziałania bezpiecznika?
  • REKLAMA
  • #2 21226227
    kkknc
    Poziom 43  
    Ocena: 6625
    Więc potencjalnie masz dyskusję na pół roku przepychanek i dziwnych teorii. Załączyłeś działa I po co drążyć temat.
  • REKLAMA
  • #3 21226261
    CYRUS2
    Poziom 43  
    Ocena: 3463
    puchy11 napisał:

Być może ktoś pomoże mi ustalić potencjalną przyczynę problemu. Niestety nie znam żadnych szczegółów dot. instalacji elektrycznej w mieszkaniu.
    Co mogło być potencjalną przyczyną zadziałania bezpiecznika?
    Niech założy temat osoba która zna szczegóły w dot. instalacji elektrycznej w mieszkaniu.
  • #4 21226877
    clubber84
    Poziom 38  
    Ocena: 1670
    Witam,
    puchy11 napisał:
    Niestety nie znam żadnych szczegółów dot. instalacji elektrycznej w mieszkaniu.

czyli mieszkanie wynajmujesz.
    Ok, więc zapytaj proszę właściciela, kiedy był robiony przegląd instalacji?
    A jeśli będzie z tego powodu robił jakieś nieprzyjemności lub wymigiwał się w jakiś sposób od odpowiedzi, no cóż... dopowiedz sobie sam.
    Ale, jeśli działa po załączeniu bezpiecznika, to problem z głowy.

Pozdrawiam
REKLAMA