logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak sparować pilot FAAC z bramą garażową Nice po podłączeniu radia?

marcin280877 14 Wrz 2024 18:40 684 5
REKLAMA
  • #1 21226381
    marcin280877
    Poziom 3  
    Witam
    Proszę o pomoc, mam zamontowaną bramę wjazdową Faac z pilotem dwu kanałowym i chciałbym wykorzystać drugi kanał do otwierania bramy garażowej Nice, kupiłem radio, podłączyłem, ale nie wiem czy dobrze? Jak później sparować pilot, proszę o pomoc.

Płyta radiowa z podłączonymi przewodami, oznaczenia CLV i OPEN w tle. Dwa piloty do bram: Faac i Krispol na białym tle. Wnętrze panelu sterującego z podłączeniem przewodów.
  • REKLAMA
  • #2 21227551
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3608
    To nie pójdzie. Odbiornik Faaca steruje centralą zwierajac OPEN z masą. W Nice na prawy zacisk kostki SBS jest podawane +24V z lewego zacisku.

Podsumowując - bez kombinowania użyj kanału drugiego w swoim odbiorniku SLH czyli jego zaciski czarnej kostki NO i COM podepnij do kostki SBS, zasilanie odbiornika zdaje sie juz masz (prawy zacisk kostki STOP i lewy kostki SBS). No i przycisk pilota, który ma sterować garażem dopisz do drugiego kanału odbiornika (czyli przyciskiem odbiornika SW2)
    A parowanie pilota - w odbiorniku jest karteczka z instrukcją.
    PS. przy kolejnych pilotach - przycisk pilota którego użyjesz do garażu klonujesz od pilota dopisanego do odbiornika (instrukcja w pudełeczku pilota)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 21232316
    marcin280877
    Poziom 3  
    @kotbury
    Zerkniesz na schemat połączenia?
  • REKLAMA
  • #5 21232810
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3608
    Wyglada OK. Przycisk pilota majacy otwierać garaż dopisujesz do 2 kanału radia (przycisk odbiornika oznaczony zdaje sie SW2). No i potem klonowanie tego przycisku pilota na resztę pilotów.
  • #6 21247871
    marcin280877
    Poziom 3  
    Wszystko działa dziękuję 
REKLAMA