Witam, Mam zamontowany przez dewelopera automat zmierzchowy natynkowy 230V AWZ do oświetlenia zewnętrznego mojego domu. Były dokładane kamery monitoringu i zasilanie do nich zostało pociągnięte bezpośrednio z tego AWZ. Wszystko działało bez zarzutu do czasu gdy sąsiad zamontował u siebie silną lampę na czujnik ruchu która oświetla mój automat zmierzchowy. Efekt jest taki że gdy u niego zapala się lampa moje oświetlenie gaśnie i na odwrót. Mam dedykowany bezpiecznik do zmierzchówki ale gdy go wyłączę to również kamery tracą zasilanie. To zewnętrzne oświetlenie nie jest mi specjalnie potrzebne, skręciłem więc na minimum regulację w automacie ale ono i tak się się zapala gdy robi się naprawdę ciemno. Szukam jakiegoś rozwiązania które pozwoliło by mi ręcznie lub zdalnie włączać i wyłączać zmierzchówkę bez zakłócania ciągłości pracy kamer. Myślałem o wymianie AWZ na jakiś czasowy wyłącznik ale boję się że wtedy będę zakłócał pracę kamer. Proszę o jakieś pomysły. Dokładam zdjęcie z podłączenia w AWZ zasilania kamer.