logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Girlandy LED zmieniają tryb na migający po pewnym czasie - jak je przerobić na stałe światło?

panpiotus 24 Wrz 2024 12:39 564 5
REKLAMA
  • #1 21237563
    panpiotus
    Poziom 9  
    Witam.
    Mam kilka chińskich solarnych girland LED i po pewnym czasie (po kilku tygodniach na zewnątrz) wszystkie zaczynają automatycznie zmieniać tryb na migający - wszystkie możliwe kombinacje pomimo tego, że wcześniej był wybrany tryb stałego świecenia, który wcześniej działał (po zmroku lampki zapalały się i świeciły ciągłym światłem).
    W środku siedzi coś takiego (załącznik) - czy można to jakoś zmostkować, żeby ciągle świeciło stałym światłem?

Zbliżenie na płytkę drukowaną z elementami elektronicznymi w urządzeniu solarnym.
  • REKLAMA
  • #2 21237610
    elktrod
    Poziom 41  
    Ocena: 1338
    Spróbuj B+ z S+ zewrzeć na chwilkę?
  • REKLAMA
  • #3 21237688
    HD-VIDEO
    Poziom 43  
    Ocena: 1861
    Wilgoć w przycisk wchodzi - usunąć przycisk.

A najprawdopodobniej akumulator ma za niskie napięcie/kiepski, już zużyty, niedostatecznie ładowany - wtedy układ się resetuje i powraca w tryb automatycznej zmiany efektów.
  • REKLAMA
  • #4 21237775
    panpiotus
    Poziom 9  
    HD-VIDEO napisał:
    wtedy układ się resetuje i powraca w tryb auto zmiany efektów.

Dlatego chciałbym to wyeliminować, zrobić jakiś mostek pomijający ten układ YX 8628H który jest pewnie za to odpowiedzialny.
  • REKLAMA
  • #5 21237794
    HD-VIDEO
    Poziom 43  
    Ocena: 1861
    Nie można tego zrobić YX jest też przetwornicą dla LED. LEDy są połączone też naprzemiennie - nie można tego zasilić z napięcia stałego.

Tylko budowa nowego układu zasilania np na NE555 lub zasilania z napięcia przemiennego - wtedy LEDy będą widocznie migotać.
REKLAMA