logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karcher SC3 vs SC4: Czy warto dopłacić za wyższe ciśnienie i większy zbiornik?

Thorgus 26 Wrz 2024 00:25 8748 7
REKLAMA
  • #1 21239691
    Thorgus
    Poziom 12  
    Ocena: 53
    Przymierzam się do zakupu prownicy karcher, wybór mam pomiędzy wersją SC3 oraz SC4
    Główne zastosowanie:
    -czyszcenie płytek w łazience wraz z fugami
    -czyszcenie wanny / kabiny prysznicowej
    -czysczenie umywalki i baterii
    -podłogi z płytek (około 20-30m)
    -panele podłogowe
    -okna
    Czy warto dopłacać do wyższego ciśnieniea (SC3 ma 3.5 bara, SC4 4 bary) oraz większy zbiorników?
  • REKLAMA
  • #2 21239719
    damian1115
    Poziom 37  
    Ocena: 899
    Wszystko zależy od tego ile wynosi ta różnica w cenie, i o ile jest większy ten zbiornik. Bo o ciśnieniu wspomniałeś.
    Poza tym musisz ocenić jak to się ma z praktycznego punktu widzenia. Zbyt częste napełnianie zbiornika może być troszeczkę uciążliwe, a z kolei większe gabaryty całego urządzenia będą nie poręczne,(kłopot z schowaniem go na przykład do szafki).
    Przemyśl to dobrze zanim kupisz.
  • REKLAMA
  • #3 21239729
    Jar-Woj
    Poziom 26  
    Ocena: 314
    Do zastosowań, które opisałeś w zupełności wystarczy Karcher SC3.
    Moim zdaniem trochę lepsze parametry SC4 nie uzasadniają prawie dwa razy wyższej ceny.
    Co do ciśnienia pary zgodnie ze specyfikacjami na stronie Karchera SC3 i SC4 dają ciśnienie maksymalne 3,5 bara.
    SC3
    SC4
  • REKLAMA
  • #4 21240090
    damian1115
    Poziom 37  
    W takim razie nie ma się nad czym zastanawiać, jeżeli faktycznie wystarczy Ci ten mniejszy to go bierz.
    Kolega z postu powyżej również tak myśli, bo faktycznie do samego sprzątania to ten SC3 powinien zaspokoić twoje oczekiwania. Cena również mówi sama za siebie.
  • REKLAMA
  • #5 21240507
    Thorgus
    Poziom 12  
    Linki do Amazona:

https://www.amazon.pl/K%C3%A4rcher-Parownica-...efix=karcher%2Bsc%2B4%2Caps%2C127&sr=8-5&th=1

https://www.amazon.pl/K%C3%A4rcher-Parownica-...sprefix=karcher%2Bsc3%2Caps%2C105&sr=8-5&th=1

Nigdy nie korzystałem z takiej myjki, nie wiem czy w praktyce większy zbiornik się przyda

Dodano po 2 [godziny] 38 [minuty]:

@damian1115 @Jar-Woj czy większa moc ma znaczenie? czy z takim zbiornikiem da radę wyczyścić w miarę burdną (po tygodniu) łazienkę (wanna + toaleta + umywalka + glazura) ? zbiornik raczej wystarczy jak się z raz doleje?
  • #6 21241159
    damian1115
    Poziom 37  
    Moc zawsze ma znaczenie, ale jak się spojrzy racjonalnie, to jakie to może być zabrudzenie po tygodniu (wykluczając powódź). Przecież aż tyle brudu się nie nagromadzi żeby wszystko musiało być przesadnie szorowane.
    Ja tylko wyrażam swoje zdanie a wybór i tak należy do Ciebie, jak masz na tyle kasy to kup droższą, a jak pieniądze Cię nie swędzą to tańsza również spełni swoje zadanie.
  • #7 21243814
    Thorgus
    Poziom 12  
    @damian1115 czy korzystałeś z myjki SC3 lub SC4 czy bazujesz tylko na specyfikacji?
  • #8 21244569
    damian1115
    Poziom 37  
    Staram się tylko pomóc Ci racjonalnie wybrać, dlatego nic nie narzucam tylko przedstawiam opcje które powinieneś rozważyć. Jak już wcześniej pisałem ostateczny wybór i tak należy do Ciebie.
    Nie, nigdy nie korzystałem z dobrodziejstw tego urządzenia, a z tego co widzę to nikt kto korzysta nie angażuje się do tej rozmowy.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik rozważa zakup parownicy Karcher, wybierając między modelami SC3 a SC4, z głównym zastosowaniem w czyszczeniu płytek, wanien, umywalek, podłóg oraz okien. Dyskusja koncentruje się na różnicach w ciśnieniu (3,5 bara dla SC3 i 4 bary dla SC4) oraz pojemności zbiornika. Uczestnicy forum sugerują, że SC3 w zupełności wystarczy do opisanych zastosowań, a wyższa cena SC4 nie jest uzasadniona. Wskazują również na praktyczne aspekty, takie jak częstotliwość napełniania zbiornika i rozmiar urządzenia. Ostateczny wybór należy do użytkownika, który powinien rozważyć swoje potrzeby i budżet.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA