Tytuł Amazon: Lumary Led Lights Strip 5M(16.4FT) LED Lighting Strip WIFI RGB+WW+CW Strip Light Smart Dimmable
Amazon UK Listing: Link
Tear-down
To było całkiem proste, użyj ostrego ostrza i włóż między obudowy pod obudowę, a następnie podnieś. Stopniowo omijaj obudowę i po prostu odskakuje.
.
Kontroler - BK7231T - WB3S
Flashowanie firmware
Jak widać na zdjęciach, pierwotnie próbowałem flashować za pomocą lutowanych przewodów (i robiąc z tego bałagan). Zamiast tego użyłem tuya-cloudcutter skonfigurowanego na Raspberry Pi 4. Po załadowaniu tuya-cloudcutter sflashowałem używając OpenBeken.
Wersja Tuya: 1.1.6
Pobierając konfigurację tuya po flashowaniu, otrzymałem tę konfigurację ze zrzutu oprogramowania układowego
(Device URL -> Launch Web Application -> Flash -> Download full 2MB dump. Easy UART Flasher -> Extract Config from Tuya binary)
Używając OpenBeken Configuration Generator: Link
Urządzenie wydaje się używać modułu WB3S, który jest układem BK7231T.
- Czerwona dioda LED (kanał 1) na P9
- Dioda LED zielona (kanał 2) na P24
- Niebieska dioda LED (kanał 3) na P26
- Dioda LED Cool (kanał 4) na P8
- Ciepła dioda LED (kanał 5) na P6
- Pair/Toggle All Pin na P1
Szablon OpenBeken:
Konfiguracja dla ESPHome-Kickstart:
Pomogłem? Kup mi kawę.
Amazon UK Listing: Link
Tear-down
To było całkiem proste, użyj ostrego ostrza i włóż między obudowy pod obudowę, a następnie podnieś. Stopniowo omijaj obudowę i po prostu odskakuje.
Kontroler - BK7231T - WB3S
Flashowanie firmware
Jak widać na zdjęciach, pierwotnie próbowałem flashować za pomocą lutowanych przewodów (i robiąc z tego bałagan). Zamiast tego użyłem tuya-cloudcutter skonfigurowanego na Raspberry Pi 4. Po załadowaniu tuya-cloudcutter sflashowałem używając OpenBeken.
Wersja Tuya: 1.1.6
Pobierając konfigurację tuya po flashowaniu, otrzymałem tę konfigurację ze zrzutu oprogramowania układowego
(Device URL -> Launch Web Application -> Flash -> Download full 2MB dump. Easy UART Flasher -> Extract Config from Tuya binary)
Kod: JSON
Używając OpenBeken Configuration Generator: Link
Urządzenie wydaje się używać modułu WB3S, który jest układem BK7231T.
- Czerwona dioda LED (kanał 1) na P9
- Dioda LED zielona (kanał 2) na P24
- Niebieska dioda LED (kanał 3) na P26
- Dioda LED Cool (kanał 4) na P8
- Ciepła dioda LED (kanał 5) na P6
- Pair/Toggle All Pin na P1
Szablon OpenBeken:
Kod: JSON
Konfiguracja dla ESPHome-Kickstart:
Kod: YAML