logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Actia PSA XS EVOLUTION - brak połączenia VCI na Windows 11, sterowniki nie działają

16 Lis 2024 22:41 2094 6
REKLAMA
  • #1 21306154
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #2 21513969
    mariuszantas
    Poziom 2  
    >>21306154 Podłączam się do pytania?
  • REKLAMA
  • #3 21752947
    pszczepanski87
    Poziom 2  
    Cześć.
    Rozwiązaliście może problem ze sterownikami?
    Walczę z tym interfejsem dłuższą chwilę i się poddaję... na Win11 nie działa, na laptopie z Win 10 nie działa.
    Dodaję urządzenie w panelu sterowania jako "Dodaj starszy sprzęt" - wybieram folder sterowników i kupa...
    Na liście urządzeń interfejs jest z wykrzyknikiem, więc nie zadziała.
  • REKLAMA
  • #4 21754382
    mariuszantas
    Poziom 2  
    Mój prawdopodobnie przyszedł z Chin już zepsuty. Podłączyłem u kolegi, któremu taki sam interfejs działa, i mojego też nie wykrywał. Zwróciłem dziada.
  • #5 21755084
    pszczepanski87
    Poziom 2  
    Wczoraj zrobiłem to samo.
    Po rozebraniu okazało się, że w środku jest tylko 1 płytka, czyli raczej nic wspólnego z pełnym klonem.
    Kasę zwróciło Ali, także dziś zamówiłem od innego sprzedawcy, gdzie jest pełno PL komentarzy z potwierdzeniem działania.
  • REKLAMA
  • #7 21758061
    pszczepanski87
    Poziom 2  
    Płytka drukowana z układami scalonymi i złączami, trzymana w dłoni

Środek nie wskazuje na posiadanie Wi-Fi, tak jak w poście, który podesłałeś. Obecnie tego już nie jestem w stanie stwierdzić. Interfejs wrócił do Chin.
    Załączniki:
    • Actia PSA XS EVOLUTION - brak połączenia VCI na Windows 11, sterowniki nie działają PXL_20251116_113118484.jpg (2.2 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy zgłaszają problemy z połączeniem interfejsu Actia PSA XS EVOLUTION z komputerem pod kontrolą Windows 11 oraz Windows 10. Diagbox wyświetla komunikat "VCI nie podłączone", a narzędzie PSA INTERFACE CHECKER nie wykrywa urządzenia. Próby instalacji sterowników poprzez "Dodaj starszy sprzęt" kończą się niepowodzeniem, a w menedżerze urządzeń interfejs pojawia się z wykrzyknikiem, co wskazuje na błędy sterowników. Część użytkowników podejrzewa, że otrzymane urządzenia są wadliwe lub podróbkami, co potwierdzają rozbiórki i analiza wnętrza interfejsu – niektóre egzemplarze zawierają tylko jedną płytkę drukowaną, co sugeruje wersję J2534 VCI, a nie pełny klon. Zwroty do sprzedawców oraz zamówienia od innych dostawców z pozytywnymi opiniami są rekomendowane. Wskazano również na możliwość lepszego działania wersji J2534 VCI w porównaniu do pełnych klonów. Dodatkowo podano link do dyskusji na forum Elektroda.pl, gdzie omawiane są podobne problemy i rozwiązania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA